DVTK vs. PEAC – A végjátékban a Pécs volt nyugodtabb

Akt.:
A végjátékban a Pécs volt nyugodtabb
A végjátékban a Pécs volt nyugodtabb
Hátrányba került a női kosárlabda bajnoki elődöntő első meccsén a diósgyőri együttes.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, a két nyert meccsig tartó elődöntő első mérkőzésén a PEAC-Pécs vendége volt az Aluinvent-DVTK csapata csütörtökön este. A meccs első érdekességét a játékvezetők kiléte jelentette, ugyanis a két gárda novemberi, pécsi bajnokiján is működő három játékvezető közül ketten erre az összecsapásra is küldést kaptak. Az akkor 78-74-es pécsi győzelemmel zárult találkozón a játékvezetői működését vendég részről érte kritika, hogy ez most ne fordulhasson elő, e felett a játékvezető bizottság első embere, Faidt Mihály őrködött, mint a meccs versenybizottsági elnöke. További érdekesség volt, hogy a pécsieknél nem lehetett ott a kispadon a vezetőedző, Zeljko Djokic, így helyette segítője, Boris Maljkovic meccselt.

Bishop szerezte az összecsapás első gólját a 2. percben, de utána vendég oldalról nem sok minden jött, bár a diósgyőri centerek eleinte összeszedték a lepattanókat, de a gyenge dobásokkal kezdő csapatok közül a PEAC talált hamarabb magára, és zsinórban hét pontot szerzett (7-2). A komótos tempót a 6. percben egy kis videóbírózás szakította meg, egy minutummal később pedig DVTK időkérés, amikor már 9 pont volt a csapatok között (14-5). Utána az emberfogással játszó vendégek támadásban egy picit feljavultak, 19-14-re jöttek fel, de a negyed utolsó másodpercében Raksányi a második tripláját is beverte (22-14).

A 12. percben a lepattanószerzésben gyengélkedő Diósgyőrrel szemben 10 pontra növelte előnyét a PEAC (26-16), majd ismét sivár lett a ponttermés, de a 15. minutában Bishop duplája után hazai időkérés következett (28-24). Ezt követően zónára állt a DVTK, amit Hurst, majd N. Jovanovic dobott át egy-egy triplával (34-26). Innen a jól játszó Allison pontjai következtek (34-30), majd 36-32-nél Czank és Hurst triplacsatája, ami 2-2-es döntetlennel ért véget, így a négy pontos hazai fórral zárult a második játékrész (42-38).

Fordulás után

A térfélcserét követően az addig faultjai miatt pihentetett Coulibaly is ott volt a DVTK-ban, és a 23. percben az ő duplájával egyenlítettek a vendégek (44-44). Két minutával később szintén a piros mezes center szerzett védőlepattanót, és a leindítás után ő fejezte be góllal az akciót, így a meccs folyamán másodszor volt az előny a vendégeknél (47-48). Nem sokáig tartott az öröm, Hurst triplája jött válaszként, majd Kaposi faultos kombinációja (53-48). Innen sikerült visszakapaszkodnia a Diósgyőrnek, köszönhetően Czank trojkáinak, amivel a vezetést is visszavették (58-61). A triplaversenyben Hurst sem akart lemaradni, de a negyed végén Czank a változatosság kedvéért egy duplát is betermelt (61-62).

A PEAC kezdte jobban az utolsó játékrészt, majd Allison egyenlített egy hármassal (65-65). Nem sokkal később DVTK időkérés miatt állt a játék (68-67), majd Ciappina kosarával a 37. percben megint a vendégeknél volt az előny (70-71). Erre Raksányi válaszolt egy triplával, aztán a meccs végére elfáradó diósgyőri ponterős kulcsemberek elkövettek pár hibát. Ugyanezt nem tette meg a hazai együttes, és hat pontra növelték előnyüket (77-71). Innen a Diósgyőrnek Bishop hármasa után még volt némi reménye arra, hogy visszajöjjön a meccsbe, de a lehetőségeiket nem sikerült megragadniuk, így ez az összecsapás ugyanolyan eredménnyel ért véget, mint a legutóbbi pécsi találkozó, amelyet novemberben játszottak (78-74).


JEGYZŐKÖNYV

PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

78-74 (22-14, 20-24, 19-24, 17-12)

Pécs, 300 néző. V.: Pálla, Farkas Gy., Boros.


PEAC-Pécs: HURST (20/15), Rakasányi (12/12), N. JOVANOVIC (16/6), WILLIAMS (12/3), Kaposi (5). Csere: T. Jovanovic (10), Kis (-), Orozovic (3), Papp (-), Szűcs R. (-). Edző: Boris Maljkovic.

Aluinvent-DVTK: CZANK (23/15), Rasheed (6/6), ALLISON (22/3), BISHOP (17/3), Coulibaly (4). Csere: Szécsi (-), Bálint (-), Ciappina (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Kipontozódott: Bishop a 40. percben.


Boris Maljkovic: – Nagyon jó taktikával fejeztük be meccset, a lányok magas koncentrációval játszottak végig, megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Miguel del Jesús López Alonso: – A kritikus pillanatokból ellenfelünk jött ki jobban. Azon leszünk, hogy otthon egyenlítsünk, és a harmadik meccsre visszajöjjünk Pécsre.


A két nyert meccsig tartó elődöntő állása: 1-0, a PEAC-Pécs javára.

A következő találkozót hétfőn 18.30-tól Miskolcon játsszák a csapatok.