A Vatikán előtt demonstrálnak a papi pedofília áldozatai

Demonstrációt tartanak október 31-én a Vatikán előtt a papi pedofília egykori áldozatai, akik a katolikus egyháznak a botrányban játszott szerepe miatt kívánnak tiltakozni – közölték szombaton a tüntetés szervezői, akik az amerikai áldozatok részvételére is számítanak a rendezvényen.

Nemzetközi tiltakozás lesz, amelyen a Vatikán elé vonulunk, hogy ismét rámutassunk arra a számos pedofil esetre, amelyek sokkolták a fiatal áldozatokat és még mindig nem kerültek nyilvánosságra” – mondta az ANSA olasz hírügynökségnek Marco Lodo Rizzini, az Antonio Provolo Intézet áldozatainak szóvivője. A veronai intézményben állítólag összesen 67 siketnéma gyereket molesztáltak a papok és más egyházi személyek az 1950-es évek vége és 1980 között. “Eljött az idő az igazság megismerésére” – tette hozzá a szóvivő.

A katolikus egyház az elmúlt évek legsúlyosabb válságát éli át, amióta 2009 novemberében kiderült, hogy számos írországi gyermekmolesztálási ügyben tehetők felelőssé az egyház papjai. Az azóta nyilvánosságra került információk szerint több országban – elsősorban Belgiumban és Németországban – is hasonló módon zaklattak egyházi személyek fiatalkorú fiúkat és lányokat.

– Független Hírügynökség –