A vasút-villamosítást készítik elő a vonalon

Akt.:
Nemsokára villanymozdonyok is közlekedhetnek a vonalon (illusztráció)
Nemsokára villanymozdonyok is közlekedhetnek a vonalon (illusztráció)
Sárospatak – A Mezőzombor–Sátoraljaújhely pályarekonstrukció és vasút-villamosítás beruházása az utolsó szakaszához érkezett – mondta el lapunknak dr. Hörcsik Richárd, az abaúji-zempléni térség országgyűlési képviselője.

– A munkálatok már részben elkezdődtek – mondta dr. Hörcsik Richárd. – Várhatóan az ünnepélyes alapkőletétel is megtörténik szeptember második felében.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-vel egyeztetve, a felső vezetéktartó oszlopok állítása miatt a következő vágányzárakra lehet számítani: 2017. szeptember 4. és október 9. között éjszakai vágányzár lesz Olaszliszka–Tolcsva és Sárospatak között. Október 9. és 31. között folyamatos vágányzár lesz Bodrogkeresztúr és Sárospatak között. November 1. és december 13. között éjszakai vágányzár lesz Bodrogkeresztúr és Sárospatak között.

A bodrogkeresztúri állomás építése augusztus 7. és december 8. között, a sárospataki állomás átépítése pedig augusztus 21. és december 13. között történik, az alábbi ütemezéssel: szeptember 10: a forgalom fenntartása mellett bontási munkálatok, szeptember 11. és október 8. között vágányépítés a forgalom fenntartása mellett. Október 9-ől október 31-ig teljes kizárással bontási és vágányépítési munkálatok, végül november 1. és december 13. között pedig a forgalom fenntartása mellett vágányépítés.

ÉM