A vastaps után jöhetett az arany taps

Újfehértó – Az eredményhirdetéskor Belinszki József drámapedagógus, a zsűri elnöke az utóbbi évek legszínvonalasabb produkcióiként értékelte a látottakat. a részletes program [.pdf – 70KB]


Hetedik éve találkoznak a térség gyermekszínjátszói az újfehértói kulturális központban a színházi világnaphoz közel eső hétvégén, hogy bizonyíthassák a zsűri előtt ügyességüket, felkészültségüket. Így történt ez a múlt héten, március 30-án is, amikor a Tavaszi Pedagógiaihetek zárórendezvényeként ismét megrendezték a Kistérségi Színjátszó Fesztivált. Az alaphangulatot Daróczi Sándor első osztályos diák teremtette meg, aki a Saroklakó című verset mondta el. Ezt követően vendégeket Pallai Ágnes, az Általános, Művészeti Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat vezetője köszöntötte.

Mint elmondta, közel tíz éves hagyomány már Újfehértón a színjátszó fesztivál. Egykoron a Mályváskerti Általános Iskola döntött úgy, hogy helyi szinten megszervezi a színjátszók találkozóját. Aztán a fesztivál kibővült, olykor még a megyehatáron kívülről is érkeztek kis színjátszók.


Eredmények
I. kategória (6-10 évesek):
Arany taps: Huncutkák (Újfehértó), ezüst
taps: Picurkák (Újfehértó), bronz taps: Pillangók
(Újfehértó).
II. kategória (11-14 évesek)
Arany taps: Gézengúzok (Újfehértó), ezüst
taps: Ipiapacs (Újfehértó), Csodavarázs (Ibrány),
bronz taps: Nebulók (Újfehértó).
Különdíj a drámai megjelenítésért:
ÁMK és Alapfokú Mûvészetoktatási
Intézmény (Ajak).
Egyéni díjak: Lukács Mónika, Urr Dominik, Tóth
Fanni, Csegény Fanni, Szegedi istván, Albók gergõ,
Kádár Anett, Lukács Tamás,l Benke Csilla, Szoka
Péter, Papp csaba.

Pénteken újfehértói, ibrányi és ajaki diákok álltak a világot jelentő deszkára, hogy bizonyítsák tudásukat a zsűri előtt. A fesztiválon bemutatott előadások közül néhány cím: A szebeni muzsikusok, Csimbók herceg, Becsületes tolvaj Marci, A fülemüle, Hárman egy szoknyában, Az Egyszervani király kenyere.

– Az eredményhirdetéskor Belinszki József drámapedagógus, a zsűri elnöke az utóbbi évek legszínvonalasabb produkcióiként értékelte a látottakat. Kiemelte a drámajáték személysiégformáló és közösségépítő szerepét, továbbá méltatta a felkészítő pedagógusok kiváló szakmaui és emberi hozzáállását – tájékoztatta szerkesztőségünket Kocsisné Vízi margit szerfvező, a művészeti iskola tagintézmény-vezetője.

– Jó volt látni az örömtől sugárző arcokat, a boldogságtól sírva fakadó nebulókat, azt, hogy értékelték és ujjongva tapsolták meg egymás sikerét az eredményhirdetéskor.

– M. Magyar László –