A vastagság nem volt fontos, pedig bizony az

Budapest – A lakásfelújításba belevágók több mint 70 százaléka az energiafelhasználást szeretné csökkenteni, az Austrotherm és a Build Communications most elkészült felmérése szerint.

A kiválasztott hőszigetelő anyaggal kapcsolatban a legfontosabb elvárás a jó hőszigetelő képesség volt. Míg a hőszigetelés vastagsága, ami a hatékonyságot legalább annyira befolyásolja, mint maga a hőszigetelő képesség, csak a negyedik lett a fontossági sorrendben – tájékoztatott Kruchina Sándor, az Austro­therm Kft. szakértője.

A hőszigetelési követelmények folyamatosan változnak. Ami öt évvel ezelőtt kiemelten energiatakarékos megoldás volt, az fél évtized múlva már akár elavult is lehet. Fontos szem előtt tartani, hogy mindkét tulajdonság, tehát a vastagság és a szigetelőképesség is meghatározó. Erre fejlesztette ki és vezette be a piacra a fokozott hőszigetelő képességű, fényvisszaverő réteggel ellátott, 16 centiméter vastag Grafit Reflex nevű új terméket, a hazai hőszigetelőipar meghatározó tényezője, az Austrotherm Kft. Ez az új szigetelőanyag közel háromszor hatékonyabb, mint egy öt éve beépített 7 centiméter vastagságú elődje – mondja Kruchina Sándor.

ÉM
hirdetés


hirdet�s