"A városvezetés a tűzzel játszik" – Fidesz sajtótájékoztató Miskolctapolca ügyében

Miskolc – Azonnali intézkedésekre szólítja fel a Fidesz, a miskolci városvezetést, Miskolctapolcával kapcsolatban.

Mint arról Juga György (Fidesz) önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján beszámolt, azért nyújtottak be önálló képviselői indítványt a júniusi közgyűlési ülés elé, mert a városvezetés, Miskolctapolca ügyben 4 éve a tűzzel játszik.

Az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy a testület vonja vissza az előző ülésen elfogadott tapolcai koncepció egyes pontjait. Többek között azt, amely a strand, illetve az arra vonatkozó elképzelésekre vonatkozik – tudtuk meg Juga Györgytől.

Az önkormányzati képviselő azt is kifogásolta – csakúgy, mint sok tapolcai –, hogy az önkormányzat nem egyeztetett velük.

A korábbi határozat elfogadását felelőtlenségnek nevezte Juga György, majd feltette a kérdést – utalva a Tapolca leválását kezdeményezőkre –, hogy a városvezetés, miért kockáztatja Tapolcát?

Kocsis Levente (Fidesz) a terület önkormányzati képviselője ismertette a határozati javaslat további pontjait. Ezek elsősorban olyan azonnali intézkedések, amelyek évek óta problémát okoznak Tapolcán, mint például parkolás, útfelújítás – mondta. Ezek arra jók, hogy élhetőbbé tegyék Tapolcát, hiszen az ott lakók erre vágynak – tette hozzá.
Molnár Péter (KDNP) frakcióvezető a tájékoztatón elmondta: Tapolcának a város idegenforgalmi zászlós hajójának kellene lenni, de nem az. A szocialista városvezetés ámokfutása, ami ebben a városrészben tapasztalható – fogalmazott.
Azt azonban hangsúlyozta: a leválási törekvést nem támogatja, hiszen Tapolca és Miskolc csak együtt lehet sikeres.