A várost működtetni kell, nem túlpolitizálni – Vasárnapi Hírek

Borzalmasan és törvénysértően működik a főpolgármesteri hivatal – állítja Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője. Demszky Gábor főpolgármester hónapokon át nem hajtja végre a közgyűlés utasításait, egyeztetés nélkül döntöttek a szakiskolák bezárásáról illetve összevonásáról, és máig sem lehet tudni, miből épül a 4-es metró – mondta a frakcióvezető a lapnak adott interjúban.

Tarlós István szerint Demszky Gábor nem hallgat senkire, ott is politikai támadást sejt, ahol nincsen. “A metroépítésről évek óta nem lehet értelmes szakmai vitát folytatni, mert a kérdést olyan primitív politikai logikára egyszerűsítették: Velünk vagy ellenünk?” – fogalmazott. Ennek ellenére a metrót most már mindenképp meg kell építeni, mert olyan kötelezettségeket vállaltak, amelyek visszavonása súlyos anyagi és erkölcsi károkat okozna a fővárosnak – tette hozzá a frakcióvezető.

2002-ben Demszky Gábor megígérte Óbudának a dunai gátépítést, de csak szócséplés folyik: az itt élő tízezer ember élete a szerencsére van bízva. Pedig az árvíz elleni védekezés a törvény szerint a fővárosi önkormányzat feladata – mondta Tarlós István.

Az ellenzéki képviselők rendkívüli nehézségek árán tudnak csak hozzáférni a szerződésekhez, pedig az önkormányzati törvény nem engedi az ilyen megkülönböztetést. Tarlós István elvárná ezért, hogy legalább a tényleges egyeztetések erejéig vegyék komolyan az ellenzéket a fővárosi önkormányzat vezetői.

Tarlós István elmondta azt is: 2010 messze van még, de készül arra, hogy újra indul a főpolgármesteri posztért a következő választásokon.