A városnak itt az utolsó lehetősége…

Romok Völgye Jelenleg
Romok Völgye Jelenleg
Miskolc, Tapolca – “A városnak most itt van az utolsó lehetősége arra, hogy aránylag kis presztízsveszteséggel kiszálljon egy bűnösen elhibázott döntéséből.”

Az Észak-Agora, az Észak-Magyarország e-mailes várospolitikai fórum-ának egyik tagja, Sashalmi László (Miskolci Kontroll Mozgalom) így folytatja a tapolcai Fürdők Völgye-projekt vészesnek tűnő helyzete kapcsán írott cikkeink nyomán született gondolatait:

Nem közösségi

„Ma már látszik, hogy egy nagyon kalandor döntés volt a város egyik legértékesebb ingatlanját, lényegében ingyen, minden versenyeztetés nélkül odaadni, nem közösségi célra. Mert az rövid időn belül kiderült, hogy a strand lényegében megszűnne a nagyközönség számára. A szálloda mellett az élményfürdő olyan kapacitásokkal lett tervezve, ami egy-kétszáz külső vendéggel számol.

Szerencsére ez a beruházás nem jött össze, és remélem nem is fog.  Addig kellene visszavenni a városnak, amíg a „befektetők” nem találnak egy olyan vevőt, aki még ezt a száz embert sem engedi be.

Az egyedüli erkölcsös megoldás az lenne, ha a város elállna a szerződéstől (akár zárt ülésen), és saját beruházásban, például a VFV Miskolc gondozásában, három-négy lépcsőben, pályázati pénzekkel megépítene egy közfürdő-élményfürdő projektet.
Különben is, miért kellene ezekről a pályázati pénzekről a városnak lemondani, amire egyébként a jelenlegi befektető is számít?”

Élő szerződés

Mit szól Sashalmi László véleményéhez Dömötör Zoltán, a Barlangfürdő-t (is) üzemeltető cég vezérigazgatója?

– Amennyiben jogtiszta helyzetben a város a VFV Miskolc Zrt-t bízza meg a tapolcai strand kezelésével, a felkérésnek természetesen eleget teszünk – kezdte válaszát. Így folytatta:
– Tudni kell azonban, hogy a Barlangfürdő beruházásai erősen megterhelték a cég költségvetését, tehát egy – a megnyitáshoz is elkerülhetetlen – nagyobb ráfordításhoz vagy fejlesztéshez a várossal és  a Miskolc Holding Zrt-vel mindenképpen egyeztetni kell az anyagi lehetőségeket, és mérlegelni kell külső források, illetve pályázati pénzek bevonásának lehetőségét.
– Tudomásom szerint jelenleg élő szerződés van Miskolc város és a PagonyBéta Kft. között, így a fentiekre ezen szerződés megszűnése esetén van lehetőség – tette hozzá Dömötör Zoltán.