A városgazda gyűjti a szemetet, a lakosság illegálisan „besegít” Miskolcon

Szeméthegyek a Mindszenti temetőnél
Szeméthegyek a Mindszenti temetőnél - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – “A Városgazda Kft. a környező közterületekről összegyűjtött szemetet helyezi el ideiglenesen ebben. A tároló környékén megjelenő hulladékot minden esetben a lakosság helyezi el, illegálisan” – kaptuk a választ a miskolci önkormányzattól a Mindszenti temetőnél lévő szeméthegy kapcsán.

„A Mindszenti temető nagy parkolójánál (a sportcsarnok felé eső részen) hetek óta egy nagy szemeteskonténer található és boldog-boldogtalan hordja oda autóval a hulladékot. Nem szép látvány” – írta szerkesztőségünknek címzett levelében egyik olvasónk, aki nap mint nap szemétdombok mellett halad el, mikor édesanyja sírjához igyekszik.

Sem a terület, sem a tároló nem tartozik a sírkerthez. A temető gondnoksága szerint évtizedek óta fennálló problémáról van szó. A sírok gondozói azt sem értik, miért helyeztek ki szeméttárolót a parkolóba, szerintük ezzel csak arra buzdítják az autósokat, hogy bátran hozzák ide a szemetet.

illegalis-szemethegy-a-nepkertben01-st

Hetente többször ürítik

„Az említett konténer köztisztasági feladatokhoz kapcsolódó gyűjtőpont. A Városgazda Kft. a környező közterületekről összegyűjtött szemetet helyezi el ideiglenesen ebben. A tároló környékén megjelenő hulladékot minden esetben a lakosság helyezi el, illegálisan – tettenérés esetén súlyos büntetést kockáztatva ezzel, hiszen az illegális hulladéklerakás ma már büntetőjogi kategória, több tízezer forinttal, de akár szabadságvesztéssel is sújtható. A Városgazda a lehetőségeihez mérten gyakran – akár hetente háromszor is – üríti az ilyen konténereket, a szóban forgó helyről a szemetet legutóbb kedden szállították el” – reagált érdeklődésünkre az önkormányzat sajtóosztálya.

ÉM-JA

illegalis-szemethegy-a-nepkertben08-st

illegalis-szemethegy-a-nepkertben11-st