A város napját ünnepelték Mezőkeresztesen

Látványban nem volt hiány
Látványban nem volt hiány
Mezőkeresztes – Az ünnepségen átadták a Mezőkeresztes Közszolgálatáért díjat is.

A város napját ünnepelték vasárnap Mezőkeresztesen, 1596. október 25–26-án zajlott ugyanis a mezőkeresztesi csata. A 15 éves háború egyik sorsdöntő és török győzelemmel záruló ütközetének eseménysorát is felidézték az ünnepségen a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. A rendezvényen fellépett még az emődi fúvós­zenekar, a mezőkeresztesi férfikórus, a helyi citerások, valamint a korszak török és magyar viseleteit, fegyvereit mutatták be az egri Hungari Dzsebedzsi Hagyományőrző Egyesület tagjai, illetve megkoszorúzták a csatának emléket állító kopjafát is. Késő délután koncertezett a Kiss Kata Zenekar.

Az ünnepségen átadták a Mezőkeresztes Közszolgálatáért díjat, amelyet idén Pecze Lajosné Juhász Irma kapott. A geleji származású ápolónő 1978-tól 2010-es nyugdíjba vonulásáig gondoskodott a mezőkeresztesi idős, beteg emberekről.

ÉM-TB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s