Sport

2015.11.27. 09:33

DVTK: Délelőtt "rendes" edzés volt, míg délután jött a tojáslabda

Miskolc - A DVTK labdarúgói csütörtökön ellátogattak a Miskolc Steelers edzésére.

Miskolc - A DVTK labdarúgói csütörtökön ellátogattak a Miskolc Steelers edzésére.Rendőr szakközépiskola, Miskolc, csütörtök, 17.30. Edzésre készülődik a Miskolc Steelers amerikaifutball-csapata, amelynek felnőtt legényei az idén a legmagasabb osztályban, a HFL-ben szerepeltek. Az egyik épület mögül a vezetőedző, Száraz Zsolt lép elő, majd lekalauzol a pályára, amely most egy kicsit mély, sáros, és a hőmérő higanyszála is nulla alatt lehet. De ez őket cseppet sem zavarja, sohasem a körülményekkel foglalkoznak, most legfőképpen, amikor a DVTK NB I-es labdarúgócsapata érkezik vendégségbe. Komanék megnézik, miként dolgoznak az „acélfiúk”, s amelyiküknek kedve van, be is szállhat a tréningbe.

Úttörőszerepet vállalnak

– Amikor felmerült, hogy tartsunk egy ilyen közös megmozdulást, jó ötletnek tartottam és tartotta Bekő Balázs is – vág bele Száraz Zsolt. – Örülök, örülünk annak, hogy a futballisták szívesen jönnek, ez nekünk nagy élmény, remélem, őket inspirálni tudjuk és a mi fiataljainknak is újabb lökést ad. Balázs kedvenc NFL csapata a New England Patriots, hosszú ideje nagy rajongója a sportágnak, amikor találkoztunk, sikerült hamar megtalálni a közös hangot. Egyébként a sportágak döntő része fizikailag hasonló alapokra épül, technikailag különböznek sok dologban, abban specifikusak. Most csinálunk bemelegítést, sprinteket, nyújtást, fekvőtámaszt, a labdarúgók láthatják az itt lévő mozgásokat, és persze a felszereléseket. Konkrét tudomásom arról nincs, hogy ilyen közös megmozdulásra volt-e már példa Magyarországon, mi Miskolcon próbálunk sok téren úttörőszerepet vállalni.

A szakember magukkal kapcsolatban hozzáteszi: ezt követően majd tovább edzenek teremben, igyekeznek fizikálisan minél jobban felkészülni a következő évadra.

Rettenetesen összetett

Lassan szállingóznak a pályára a futballisták, a stáb, köztük Bekő Balázs.

– Nálam 2002 óta tart az amerikai futball iránti vonzalom, ennek a sportágnak komoly taktikai repertoárja van, plusz van benne egyfajta keménység – mondja érdeklődésünkre a DVTK vezetőedzője. – Aki egyszer belekóstol, s olyanokat néz rendszeresen, akik ezt magas szinten űzik, akkor bele tud szeretni. Borzasztóan nagy energiabefektetés és óriási dinamika, ami jellemzi, aki eljut benne bármeddig is, annak nagy alázattal és akaraterővel kell rendelkeznie. Sok taktikai variáció lehetséges, akár védekezésben, akár támadásban, ezeket el kell sajátítani, s ezért iszonyúan összetett.

A csapat különben délelőtt már letudta az aznapi „rendes” foglalkozását, Bekő Balázs arról, hogy ennek a látogatásnak mi a célja, így fogalmaz:

– Más, mint ami minden nap van, kicsit csapatépítő, kicsit hangulatjavító, sok minden, ami ehhez kapcsolható. Egy olyan közegbe jöttünk, amelyik baráti közeg, ahol jól érezhetjük magunkat, Száraz Zsolték nagyon szívesen látnak bennünket. Amiatt nem volt bennem félelem, hogy itt esetleg valaki megsérül, vagy nem lesz olyan, aki ne próbálná ki, sokan beöltöztek, ez a hétvégi meccs előtt mindenképpen egy kis plusz, segíthet abban, hogy nyerjünk. Egy dolog maradt még, egy közös meccsnézés, de ami késik, az nem múlik…

A futballisták jó része ismerkedik a felszereléssel, a labdával, merész, vállalja az aktív részvételt. Fejvédők csattognak, amikor a Steelersesek egymásnak feszülnek. Aztán úgymond vissza kell hordani a labdát, a diósgyőriek kezdik. Bognár itt is megcsillogtatja technikai tudását, nagyot repül a tojáslabda, mikor belerúg. Rice, az „acélfiúk” légiós embere megindul, Novothny remekül levédekezi középen, jár a taps, az üdvrivalgás…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!