Friss hírek

2009.09.29. 19:54

Megölte cellatársát -15 év fegyházra ítélték a brutális gyilkost Debrecenben

<p>Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélt egy 42 éves férfit a Debreceni Ítélõtábla kedden. A férfi 2007 októberében olyan súlyosan bántalmazta volt cellatársát, hogy másnap belehalt sérüléseibe. Az ítélet jogerõs.</p>

A támadó 2007 októberében a saját debreceni lakásában bántalmazta volt cellatársát. A volt rabtárs már a folyósón ütlegelni kezdte haragosát, majd a kihívott rendõrök elõl megpróbált elmenekülni. A részeg támadót a ház közelében fogta el a rendõrség. A megvert férfit kórházba vitték, megmûtötték, de másnap belehalt fejsérüléseibe.

Az elítélt férfi korábban is volt már büntetve, összesen 9 alkalommal. Testi sértés, garázdaság, rongálás és magánlaksértés miatt állt bíróság elõtt. A támadó a börtönbõl ismerte áldozatát, 2003-2004-ben mindketten a Hajdú-Bihar Megyei Büntetésvégrehajtási Intézetben töltötték büntetésüket, néhány hétig cellatársak voltak - közölte Koszta János. A Debreceni Ítélõtábla sajtótitkára elmondta: a most elítélt férfire egy másik eljárásban korábban már több mint 6 éves börtönbüntetést szabtak ki. Az újabb, 15 éves fegyházbüntetéssel együtt legkorábban 16-17 év múlva szabadulhat. Az ítélet jogerõs - közölte a sajtótitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!