A választói névjegyzékben több mint duplájára nőtt a szegedi örmények száma

Feljelentést tett a rendőrségen a Szegedi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnöke, miután a kisebbségi választások eredményét jogtalanul befolyásolni szándékozó akciót látnak abban, hogy a választói névjegyzékben több mint duplájára nőtt a szegedi örmények száma.

Kövér László sajtótájékoztatóján elmondta: ismeretlen tettes ellen, a választás tisztaságával való visszaélés gyanújával tette meg a feljelentést. Indoklása szerint a kisebbségi választói névjegyzékbe 139-en kérték felvételüket, míg négy évvel korábban mindössze 53-an voltak. Miután az önkormányzatban levő örmények jól ismerik egymást, vélhetően olyan személyek is kérték felvételüket az örmény választói névjegyzékbe, akik valójában nem tartoznak a kisebbséghez.

A szervezettségre utal, hogy ezek a személyek az utolsó pillanatokban regisztráltak tömegesen. Köztük egy olyan budapesti egyesület is állított jelölteket, amelyik soha semmilyen tevékenységet nem végzett Szegeden. Ezek után valószínűsíthető, hogy ezzel a szervezett akcióval a jogosulatlanul regisztrálók szavazata döntheti el, hogy kik lesznek Szegeden az örmény kisebbségi önkormányzati képviselők – közölte Kövér László.