A vajdától tudjuk: Nem lesz ellentüntetés Deteken

Akt.:
A vajdától tudjuk: Nem lesz ellentüntetés Deteken
Miskolc, Detek – Lakatos Attila megyei cigányvajda kérdésünkre elmondta: félreértés volt az “ellendemonstráció” híre.


Mint írtuk, fővárosi állatvédők tüntetnek vasárnap kora délután Deteken, hogy felhívják a figyelmet az állatkínzásokra. A demonstráció kiváltó oka, hogy tavaly nyáron két deteki fiatalember – köztük a fiatalkorú K. István, aki egyébként a település alpolgármesterének fia – brutálisan agyonvert egy kutyát, videofelvételt készített róla és azt közzé tette az interneten.

A rendőrség már tavaly nyáron állatkínzás miatt büntetőeljárást indított a két fiatal ellen, a nyomozás azonban – szakértői véleményezés miatt – még nem zárult le. A két gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A napokban a kuruc.info internetes oldalon is publikált videó miatt Egyed Zsolt országgyűlési képviselő azt követelte, hogy a deteki alpolgármester mondjon le és azt is deklarálta, hogy ő is a hatóságokhoz fordul a brutális állatkínzás miatt.

Mindezek nyomán hirdettek tüntetést vasárnap délutánra budapesti állatvédők, mert az ilyen eseteket súlyosan kellene büntetni. Az mno.hu-n megjelentek szerint a tüntetés hírére Lakatos Attila megyei cigányvajda ellentüntetésre készült.

Mint a portál írja: “Lakatos Attila, Borsod megyei cigányvajda is azt tervezi, hogy tüntetni fog vasárnap, körülbelül 100-150 fővel tervez megjelenni Deteken, hogy kiálljanak Gulyás Erzsébet és családja mellet. Lapunknak Lakatos úgy fogalmazott, állatszerető emberként ő sem érti, hogy K. István hogy tehetett ilyet, de semmi értelmét nem látja, hogy mindezek kapcsán tönkretegyék őt és meghurcolják a családját.”

Megkerestük Lakatos Attilát, aki elmondta, hogy félreértés volt a hír, szó sem volt ellentüntetésről, ők az állatvédők tüntetéséhez akartak csatlakozni. Mint mondta, már tisztázta a félreértést a portál újságírójával. Kijelentette, hogy a bonyodalmak elkerülése végett lemondanak tervükről és nem lesznek ott Deteken vasárnap délután.

ÉM-SZB


Állatvédők tüntetnek vasárnap Deteken

Detek – Fővárosi állatvédők tiltakoznak a videóra vett brutális állatkínzás miatt.

Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken

Detek – A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.