A vadvízi élmezőny a Sajóban

Rafting a Sajón
Rafting a Sajón
Magyarország egyetlen vadvízi versenye a miskolci Páhi János (Gazdi-Raft Kft.) által szervezett, tegnap és ma immár nyolcadik alkalommal megrendezett Hungarodeó a Fecskeszögi-gáton.

Ott volt (és van) a hazai élmezőny, azok a szlalomozók és rodeózók (free style), akik a mintegy harminc-negyvenezer magyar raftingost túráztatják külföldön.
Itthon nemigen van vadvízünk, a Sajó is olyan ezen az alkalmas szakaszon, hogy legalább annyit kell keresztbe evezni, mint hosszában. (Ezzel alighanem egyedül áll, vagyis folyik a világon.)

Szombaton voltak a selejtezők, ma vannak a döntők. Több mint harmincan voltak összesen. A szlalomozók hatan maradtak mára, a rodeósok öten. Utóbbiak közül három magyar, egy-egy argentin és szlovák. A verseny legnagyobb neve Nagy László, aki négyszeres magyar bajnok a rodeóban. A szlalomozóknak három, a szabadstílusúaknak két kört kell teljesíteniük. Utána pedig elviselniük társaik szeretetteli, cukkolós humorát.

Egyébként Páhiék rendezték volna a Miskolci Kocsonyafesztiválon a Szinva terasznál a kajakos-raftingos bemutatót, amit — miként annak idején hírül adtuk — az hiúsított meg, hogy valakik vegyszert öntöttek a folyóba. A Gazdi-Raft szeretné mihamarabb kárpótolni az elmaradt élményért az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek: