A váci pofon ébresztette fel az NB I-be felkerült Mezőkövesd Zsóry FC csapatát

Pintér Attila vetetőedző és Tállai András klubelnök boldogsága
Pintér Attila vetetőedző és Tállai András klubelnök boldogsága - © Fotó: Vajda János
Mezőkövesd – Egy-két napon belül kiderül, hogy Pintérrel, vagy nélküle folytatja a Mezőkövesd.

Vasárnap este története során másodszor jutott fel az élvonalba a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata. Pintér Attila vezetőedzővel hétfőn délután váltottunk szót a nagy sikerről és kérdeztük a jövőjéről.

– Hitt-e a feljutásban azután, hogy az első fordulóban vereséget szenvedtek Vácott?

Pintér Attila: Mindig is hittem és bíztam az elvégzett munkában. A labdarúgásban nem csak győzelmek, kudarcok is vannak. Az elején megkaptuk azt a pofont, amelyik még jobban összehozott minket. Emberileg nagyon jó társaság alakult ki nálunk, a fiúk a pályán és a pályán kívül remek közösséget alkottak. Ragyogó emberek dolgoztak a kezem alatt, egytől egyig ők is hittek az elvégzett munkában és bíztak a sikerben. A váci meccsre visszatérve: a Barcelona sem nyer meg minden mérkőzést, így mi sem, de úgy ítélem meg, hogy az akkori vereség még nagyobb erőt adott nekünk, és később még nagyobb figyelemmel játszottuk mérkőzéseinket.

– Edzői pályafutásában hová helyezi ezt a sikert?

Pintér Attila: A legnagyobbak közé.

– A lefújás egyik nyilatkozatát sírva adta. Mi hozta ki önből ezt az érzelmi kitörést?

Pintér Attila: Elmondtam a televízióban, nem akarok ezzel tovább foglalkozni. Legyen elég annyi, hogy mindig is azért dolgoztam vagy játszottam, hogy a magyar labdarúgás jobb legyen.

– Kik voltak azok Mezőkövesden, akikkel vállvetve dolgozta végig a tavaszt?

Pintér Attila: Mindenkinek meg kell köszönnöm a munkáját, mert ehhez a sikerhez nagyon sokan kellettek. Azok is, akik nap mint nap főzték nekünk az ebédet, csinálták a pályát vagy tisztán tartották az öltözőnket. Minden egyes vezetőt kiemelek: Tállai András elnöktől kezdve Bocsi Anna és Hagyacki József ügyvezető igazgatókon át Nyíri Sándorig, és természetesen szólnom kell segítőimről, Farkas Józsefről és Ulbert Tiborról is. A klub irányítói, lehetőségeikhez képest, mindent elő- és megteremtettek nekünk, amit csak kértem, és ezért nagyon hálás vagyok. Természetesen szponzorainknak is köszönetet mondok és nem hagyhatom ki szurkolóinkat, hiszen ők az első perctől kezdve – amikor mínusz tíz fokban edzettünk és játszottunk – ott voltak velünk, biztattak minket, bíztak bennünk, és ezért szintén hálás vagyok. Ehhez a sikerhez ők is kellettek, még vidékre is eljöttek velünk, s erre nagy szüksége volt a csapatnak.

– Hogy szól a megállapodása: marad-e Mezőkövesden?

Pintér Attila: Az, hogy mit hoz számomra a jövő, egy-két napon belül kiderül. Az NB I-ben lévő csapatoknak nagyon nagy előnye van velünk szemben az átigazolás és a pihenés terén. Ahhoz, hogy a Mezőkövesd helytálljon az élvonalban, minél előbb össze kell állnia az itteni képnek.

– Ha marad, mikor kellene kezdeniük a felkészülést és mekkora mértékű keretfrissítést lát indokoltnak?

Pintér Attila: Megvannak a terveim, hogy mikor kezdenénk, de erről csak akkor tudok nyilatkozni, ha megszületik a megállapodás.

– Kolodzey Tamás –A Mezőkövesd Zsóry FC kerete, stábja (2015/16)

 • Kapusok: Dombó Dávid, Horváth Tamás, Ladislav Rybansky.
 • Védők: Fótyik Dominik, Polényi Gábor, Szilvási Péter, Dvorschák Gábor, Devecseri Szilárd, Nagy József, Vági András, Szeles Tamás, Engel Alex, Nánási Balázs, Hegedűs Csaba.
 • Középpályások: Hegedűs Dávid, Tóth Bence, Rácz Ferenc, Heffler Norbert, Csirmaz István, Tamási Zsolt, Tajthy Tamás, Takács Péter, Molnár Gábor, Mihai Nicorec, Sós Bence.
 • Támadók: Frőhlich Roland, Szatmári Lóránd, Orosz Márk, Máté János, Tóth László, Máté János, Bajzát Péter, Harsányi Zoltán.
 • A Mezőkövesd Zsóry FC-t működtető Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. többségi tulajdonosa, a Mezőkövesdi SE elnöke: Tállai András.
 • A Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatói: Bocsi Anna, Hagyacki József.
 • Vezetőedzők: Pintér Attila, Benczés Miklós, Tóth László.
 • Szakmai igazgató: Tóth László.
 • Technikai vezető: ifj. Tállai András.
 • Pályaedzők: Farkas József, Elek Norbert.
 • Kapusedző: Ulbert Tibor.
 • Erőnléti edző: Szabó Norbert.
 • Gyúrók: Léport László, Sikur György.
 • Orvos: dr. Csuhai Erzsébet.
 • Fizioterapeuta: Marczisné Varga Zita.
 • Szertáros: Zrínyi István.
 • Sajtófelelős: Bán Bence.
hirdetés


hirdet�s