A tűzoltók múlt hete: 121 alkalomból 59 tűzeset Borsodban

Akt.:
Felsőzsolca, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőcsát, Miskolc, Monok, Nyékládháza, Sárazsadány, Szendrő, Tiszaújváros – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 121 alkalommal riasztották, amiből 59 tűzeset volt.

Négy alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat közúti baleset miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében augusztus 3-án. Mezőkövesdnél árokba csúszott egy autó, míg egy másik jármű az M3-as autópályán, Mezőnagymihály külterületén szalagkorlátnak hajtott. A műszaki mentést mind a két helyszínen a mezőkövesdi egységek hajtották végre, akik gondoskodtak a járművek áramtalanításáról. A szerencsi hivatásos tűzoltók Monok határában egy tetejére borult személyautó áramtalanítását és az üzemanyagfolyás megszüntetését végezték el, míg Nyékládházán, ahol két személyautó ütközött össze, a miskolci egységek avatkoztak be. Utóbbinál három könnyű sérültje volt a balesetnek.

A megyében tizenhárom helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók a viharral kapcsolatos károk felszámolása miatt augusztus 5-én. Felsőzsolcán villám csapott egy fába, amelynek az ágai egy személyautóra estek. A miskolci hivatásos tűzoltók a fát gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították, két embert a mentőszolgálat munkatársai megfigyelés céljából kórházba szállítottak. Tiszaújvárosban egy nagyméretű közlekedési táblát döntött a szél az útra. A helyi hivatásos tűzoltók roncsvágóval rövid időn belül eltávolították a keletkezett forgalmi akadályt.

Egy kismotor és egy személyautó ütközött Sárazsadány határában, ahol életmentő beavatkozásra került sor. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai ellen­őrzést tartottak a településen, amikor egy helyi lakos közlekedési baleset miatt kért tőlük segítséget. A hivatásos állomány tagjai azonnal segítséget hívtak a 112-es segélyhívó számon a sérült részére, feladatukat felfüggesztették, majd a baleset helyszínére siettek, ahol egy erősen vérző férfit találtak. Munkatársaink azonnal megkezdték az elsősegélynyújtást, szabad légutat biztosítottak, stabil oldalfekvésbe helyezték a sérültet és a mentőszolgálat kiérkezéséig felügyelték az állapotát. A férfit a mentők életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították a megyei kórházba.

Két személyautó karambolozott Szendrő belterületén augusztus 7-én, melynek következtében az egyik az árokba sodródott, míg a másik a tetejére borult. A műszaki mentést a helyi hivatásos tűzoltók végezték, akik a járművek áramtalanítását követően kézi erővel és csörlő segítségével mind a két autót a kerekeire állították. A balesetnek négy könnyű sérültje volt, őket a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták.

Ötven darab kisméretű szalmabála égett egy családi ház udvarán, Mezőcsáton, a Bethlen Gábor utcában. A lánggal való égést a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a mezőcsáti önkéntes tűzoltók egy vízsugárral megszüntették, majd az egységek közösen felszámolták a még izzásban lévő részeket. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, az eset során nem sérült meg senki.
hirdetés


hirdet�s