A tűz oka: egyedi műszaki probléma

A tűz oka: egyedi műszaki probléma
Miskolc – A két hete Hejőcsabán kigyulladt Neo­plan típusú, csuklós autóbuszra utalt lapunknak eljuttatott közleményében a civil közlekedési egyesület, a VEKE miskolci tagszervezete, számoltunk be a történtekről a múlt héten.

Szerintük az eset különös fontossággal bír, mert meglátásuk szerint a tűzeset annak a folyamatnak a következő eleme, amely – úgy vélelmezik – az elmúlt hetek-hónapokban újra megerősödni látszik a miskolci közlekedési vállalatnál. „A nem megfelelő karbantartás és az állagmegóvás hiánya miatt sorra dőlnek ki a hadra fogható járművek”, fogalmaztak a közleményben.

Az MVK Zrt. reagált a VEKE közleményére. Kifejtik, mindegyik autóbuszuk megfelelő műszaki állapotban állt menetrend szerinti forgalomba a tűzeset napján, karbantartásuk folyamatos. Ezért a leghatározottabban elutasítják azt a feltételezést, miszerint a karbantartás vagy szervizelés hiánya állhat a tűzeset háttérben. Álláspontjuk szerint – áll közleményükben – a tűzesetet a busz egyedi műszaki problémája okozta, ezt független szakértő alá is támasztotta. „A közösségi közlekedés mindannyiunk ügye, ahol nincs helye megalapozatlan kijelentéseknek”, jelentették ki. A közleményben kifejtik, hogy az MVK Zrt. jó hírnevét sértő kijelentések lehetséges jogkövetkezményeit megvizsgálják, és amennyiben szükséges, megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

ÉMKigyulladt egy autóbusz. Lesz ennek folytatása?

Miskolc – Kritikát fogalmazott meg a VEKE az MVK Zrt.-vel szemben. tovább »

Kigyulladt egy busz Miskolcon

Miskolc – Kigyulladt szombaton délután fél három körül a menetrend szerint közlekedő 14-es autóbusz Miskolcon, a Csabavezér és a Sütő János utca kereszteződésében. tovább »