Friss hírek

2009.06.20. 09:59

Zárt ajtók mögött tanácskozik szombaton az MDF

<p>Szombaton 10 órakor kezdődik az MDF zárt tanácsülése, melyen bizalmi szavazást tartanak Dávid Ibolya és a teljes elnökség kérésére. Az EP-választások sikere miatt várhatóan a nagy többség ismét felsorakozik az elnök asszony és csapata mögé. Ezután választják meg az öt jelölt közül azt a két új elnökségi tagot, akik Petkó András és Hock Zoltán - a Katona Kálmánnal együtt korábban kizárt tagok - helyére kerülnek.</p>

Az országos gyűlésen - a tervek szerint - megkezdik a felkészülést a következő parlamenti választásokra, és az MDF új stratégiájának kialakításáról is tanácskoznak. Napirendre kerül Boross Péter két napja kiszivárgott levele is, amelyben a politikus közli, hogy szakított a párt vezetésével és a Dávid Ibolya vezette irányzattal.

A párt vezetése arra számít, hogy amennyiben Dávid Ibolyát és vele együtt - közvetetten - Bokros Lajost is megerősítik tisztségében, akkor lesznek még olyan tagok, akik kilépnek a pártból. De azt is valószínűsítik, hogy a számuk elenyésző lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!