A turistákat is várja a BKV

A Margitszigeten közlekedő 26-os autóbusz járatait is sűrítette a nyári turistaszezonban a BKV. A közlekedési társaság egyebek mellett ezzel kívánja a turizmus igényeihez igazítani menetrendjét – áll a BKV szerdai közleményében. Az iskolaszünet és a szabadságolások miatt csökken az utasok száma, ezért vannak olyan vonalak, ahol ritkítja járatait a BKV.

A Margitszigeten közlekedő 26-os busz az eredeti 12-15 perc helyett hétköznapokon 10 percenként, hétvégenként pedig 4-5 percenként közlekedik. A turisták a Budai Várba a 10-es busszal juthatnak el, amelyek a nyári hétvégéken sűrűbben, 2-3 percenként követik egymást. A János-hegyi Libegőig járó 28-as, 128-as autóbuszok hétvégenként meghosszabbított üzemidőben, a 158-as autóbuszok pedig a midi buszok helyett szóló autóbuszokkal közlekednek. A ferihegyi reptérig járó 200-as autóbusz 15 helyett 12 perces követési idővel közlekedik a nyári hétvégéken.

A biciklistáknak is igyekeznek segíteni. Így például a Széchenyi hegy és a Városmajor között közlekedő Fogaskerekű vasúttal is lehet kerékpárt szállítani, egy plusz menetjegy érvényesítésével. A Békásmegyerig közlekedő Szentendrei HÉV járatokon hétvégenként 3 helyett 6 kocsival közlekednek a vonatok.