Friss hírek

2009.01.22. 19:11

Bella István-díj Nagy Gábornak

<p>Nagy Gábor költő, irodalomtörténész kapta idén a Bella István-díjat. Az elismerést a Magyar Kultúra Napján adták át Érden csütörtök este.</p>

Az érdi önkormányzat a Magyar Írószövetséggel közösen tavaly alapította a Bella István-díjat. Az elismeréssel fiatal írók, műfordítók munkáját ismerik el. Első alkalommal Zsille Gábor fiatal költő vehette át a 250 ezer forintos pénzjutalommal járó díjat.

Nagy Gábor Körmenden született 1972-ben. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett magyar-német szakos diplomát 1996-ban. Doktori disszertációját Baka István költészetéről írta. A költő 1991 óta publikál irodalmi folyóiratokban. Hat önálló kötete jelent meg eddig. Nagy Gábor a Magyar Írószövetség, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és az Írók Szakszervezete tagja, 2008-tól az Írók Szakszervezete főtitkára. Első elismerését 1996-ban kapta, tavaly Bertha Bulcsú-díjban részesült. Most Vasszécsenyben él feleségével és három gyermekével.

A díjat a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett háromnapos érdi programsorozat keretében adták át. Pénteken képzőművészeti kiállítással és a Kellékes című darabbal várják a közönséget. Szombaton a budapesti Trambulin színház zenés mesejátékát, a Pinokkió történetét és Huszárik Zoltán Szindbád című filmjét nézhetik meg az érdeklődők. A TransylMánia zenekar fellépése után Charlie-koncert zárja a háromnapos programsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!