Friss hírek

2008.10.05. 14:44

ÖKÖLVÍVÁS: Klicskó nem akar Kijevben bokszolni orosz ellenfelével

<p>Nem akar Kijevben bokszolni Vlagyimir Klicskó a WBO, az IBF és az IBO ökölvívó világbajnoka az orosz Alekszandr Povetkin ellen - nyilatkozta a Frankfurter Allegemeine című újságnak Klicskó bátyja, Vitalij. Az ukrán ökölvívó ugyanis nem akarja provokálni a hazai szélsőjobbot a mérkőzéssel.</p>

Ukrajna és Oroszország között nem felhőtlen a viszony, ráadásul az augusztusi, orosz-grúz háború miatt tovább mélyültek az ellentétek, így Klicskó tart attól, hogy az ukrán szélsőjobb Ukrajna és Oroszország csatájának állítaná be a december 13-i mérkőzést. Klicskóék pedig nem akarnak belemenni egy politkai csatározásba, véleményük szerint ez az összecsapás csak a bokszról kell, hogy szóljon.

A mérkőzés helyszíne így még nincs kiválasztva, a televíziós közvetítéseket azonban már több mint 100 országnak eladták.

A helyszínváltoztatás mellett Vitalij beszélt saját mérkőzéséről is. A 37 éves nehézsúlyú bajnok szombaton tér vissza a ringbe több év kihagyás után. Vitalij 2005 novemberében vonult vissza, szombaton pedig a nigériai Samuel Peter ellen küzd majd meg, Berlinben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!