„A túlélés tőlünk függ”

Akt.:
Thürmer Gyula
Thürmer Gyula - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szent Istvánra, az államalapításra, az új kenyérre emlékezett pénteken a Magyar Munkáspárt Miskolcon.

Szent István felismerte, a nemzet túléléséhez új módon kell megszervezni magunkat – jelentette ki Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke pénteken a miskolci Szent István téren.

Mi nem akarunk háborút, békét akarunk.” Thürmer Gyula

Hangsúlyozta, államalapítónk felvette a kereszténységet, tudva, ez a nemzeti túlélés programja.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Az elnök beszélt arról is, mennyi veszély fenyegeti hazánkat, úgy véli, Európa népei közelebb vannak egy háborúhoz, mint bármikor az elmúlt hetven évben. Éppen ezért, szerinte ma nincs fontosabb kérdés, mint a magyar ember, a magyar nép túlélése. „A túlélés tőlünk függ… Mi nem akarunk háborút, békét akarunk. A kormányokra rá kell kényszeríteni a békét” – fogalmazott.

Családok támogatása

Thürmer Gyula a migráció kérdésével is foglalkozott, feltéve a kérdést, be kell-e fogadnunk az idegeneket. Az elnök egyértelmű nemmel válaszolt, kiemelve, hogy a magyar népnek magyarnak kell maradnia. Ez szerinte a magyar családok támogatásával érhető el, tisztességes jövedelemmel, tisztességes munkával.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A tanulás fontosságára is felhívta a figyelmet: „Tanulni és tanítani az embereket, és nem elhinni, hogy a középszerűség és az igénytelenség visz előre bennünket.”

– ÉM –


Elláthatnánk a világot

– Az elmúlt 27 év tönkretette a magyar mezőgazdaságot – fogalmazott az új kenyér kapcsán Thürmer Gyula. – Élelmiszert importálunk, miközben elláthatnánk a világot ennivalóval. Becsüljük meg a magyar vidéket, adjuk vissza vonzerejét, tegyük Magyarországot a térség éléskamrájává! Új állami agrárpolitikát akarunk.