Helyi közélet

2015.01.30. 18:01

Robbantással riogatva bújt ki a munka alól

Miskolc - Nem akart dolgozni menni, ezért inkább bombával fenyegetőzött.

Miskolc - Nem akart dolgozni menni, ezért inkább bombával fenyegetőzött.

Egy 21 éves férfi és 17 éves élettársa kétszer is bombával fenyegette meg a férfi munkahelyét, egy ipari üzemet Miskolcon. 2014. július 9-én a vádlott férfi a déli órákban telefonált a 112-es segélyhívó számra egy telefonfülkéből, hogy egy miskolci gyárban bomba van elrejtve.

A rendőrség tizenegy autóval és több mint húsz emberrel vonult a helyszínre. A robbanóanyag, robbanószerkezet vagy pirotechnikai anyag keresése órákig tartott. Ezen idő alatt a termelést le kellett állítani, az érintett gyáregységet ki kellett üríteni.

Pár nappal később a férfi délutános műszakba ment volna, de ehelyett megkérte élettársát, hogy telefonáljon a segélyhívó központnak, hogy bomba van az említett üzemben. A rendőrség az éjszakai órák ellenére is nagy erőkkel vonult a helyszínre tíz autóval, huszonnégy rendőr kereste a robbanószerkezetet, melyet ezen alkalommal sem találtak. A téves bombariadó ismét órákra megbénította a termelést és milliós költséget okozott a rendészeti szerveknek is.

A telefonálókat a 2013-ban Miskolcon szolgálatba állított segélyhívó központ, modern hívásfogadó rendszere segítségével, rövid időn belül azonosították és így az elkövetők nyomára bukkantak.

A férfival szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette, valamint mert fiatalkorú élettársát is bűncselekményre bírta rá, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a nővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség.

A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában