A triatlon világkupa dobogósai mondták

Befejeződött a Tiszaújvárosban a 12. TVK BG Triatlon Világkupa. Megszólaltattuk a férfi és női verseny dobogósait.

Andrea Whitcombe: – Sérülés után tértem vissza, a legutóbbi két versenyen sem álltam rajthoz, és meglepő számomra, hogy nyerni tudtam, nem számítottam rá. Egyszerű verseny volt, kevesen voltunk, örülök a győzelemnek, és most sajnálom igazán, hogy nem lehetek ott Pekingben.

Felicity Abram: – A most elért második hely számomra azt jelenti, hogy az összetett pontversenyben, a Világ-kupa ranglistán a második helyről az elsőre ugrok. Persze, mivel én nem megyek az olimpiára, jobban van időm gyűjteni a pontokat. Mivel nem voltunk sokan, nem voltak kusza helyzetek, könnyebb volt így versenyezni.

Mariana Ohata: – Nagyon meleg volt, de én ezt egyátalán nem bántam, mert szeretem meleget, és még a síkvizet is, úgyhogy számomra tökéletes helyszín volt Tiszaújváros. Már csak azért is, mert várhatóan Pekingben, az olimpián is hasonlóak lesznek a körülmények. Ebben a szezonban ez volt az eddigi legjobb eredményem, ami meglepő és egyben örömteli.

Javier Gomez: – Győzni mindig jó, most is az volt, de a sorozatban elért sikereim után sem érzem azt, hogy nagy nyomás lenne rajtam a közelgő olimpia miatt. Készülök tovább, edzek, és amikor versenyzek, akkor a legjobbat akarom kihozni magamból, vagyis azt teszem, ami a dolgom. Így lesz Pekingben is.

Brad Kahlefeldt: – Nem tudtam edzeni néhány hétig, egy sérülés akadályozott meg ebben. Az edzéshiányt érzem a formámom, ezért is örülök annak nagyon, hogy Gomez mögött a második helyen értem most célba. Remélem, hogy a következő hetekben sikerül utolérnem magam teljesen, és egy jót versenyzünk majd Pekingben.

Dmitriy Gaag: – Minden versenyen azon vagyok, hogy jobb és egyre jobb legyen. Fontos volt, hogy itt Tiszaújvárosban jól szerepeljek, és fontos volt az időeredmény is. A nagy meleg, ami ma volt nem az én világom, de a külső körülményekkel együtt kell tudni élni. Bár nem vagyok fiatal, de érzek magamban annyit, hogy további sikereket érjek el.