BOON Sziréna

2016.12.06. 16:33

Gyilkosság Arnóton - Véletlen, vagy szándékos emberölés?

Miskolc, Arnót - Szerdán várható ítélet a Miskolci Törvényszéken az arnóti „Molotov-koktélos támadó” büntetőügyében.

Miskolc, Arnót - Szerdán várható ítélet a Miskolci Törvényszéken az arnóti „Molotov-koktélos támadó” büntetőügyében.A Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette büntetőtanácsa várhatóan szerdán ítéletet hirdet a 28 éves K. József ellen – a vád­irat megfogalmazása szerint – „különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények” miatt folytatott büntetőeljárásban.

Az üggyel több alkalommal foglalkoztunk, helyszíni tudósításban számoltunk be például arról, amikor kihelyezett tárgyalást tartott a bíróság annál az arnóti háznál, ahol a tragédiával végződött eset megtörtént.

Molotov-koktéllal érkezett

Az „arnóti emberölés” néven is ismert történet egyébként – az ügyészség által a bíróságra beterjesztett vádirat szerint – úgy kezdődött, hogy a fiatal férfi 2014. augusztus 2-án részegen elment Sz. Ferenc házánál, hogy azt felgyújtsa. A férfi – mint elmondta – az idősebb emberre az édesanyjával fennálló kapcsolata miatt haragudott. K. József egy betondarabbal bedobta az egyik szoba ablakát, majd egy hígítóval töltött műanyag palackba textilrongyot nyomott, és annak végét meggyújtotta. Ezt a Molotov-koktélt akarta bedobni az ablakon. A flakon lepattant az ablakpárkányról és az ablak előtti füves területen esett le, ahol tovább égett.

A házigazda baltával a kezében szaladt ki a csörömpölésre és a támadó felé sújtott a kerítés felett. K. József ekkor bakancsából elővett egy 21 centiméter hosszúságú kést, és a kerítésen keresztül mellkason szúrta a férfit, majd elfutott. A megszúrt férfi még képes volt bemenni a házba, de ott összeesett és meghalt.

Az emberöléssel vádolt férfi azt mondta, hogy nem volt szándékában megölni a házigazdát. A késsel való szúrást ösztönös, védekező mozdulatnak állította.

ÉM-SZB


Molotov-koktél, majd halálos késelés Arnóton

Arnót, Miskolc - További bizonyítás lesz az arnóti halálos szurkálás ügyében.

 

 

Arnót, Miskolc - A betondarab igen, de a Molotov-koktél nem talált célba. tovább »

Arnót, Miskolc - A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte a 27 éves terheltnek. tovább »

Arnót, Miskolc - Anyja élettársán ejtett halálos késszúrást egy 27 éves férfi Arnóton. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!