A tolvajok vitték a fát, a csokit, a rendőrök meg a körözöttet

A tolvajok vitték a fát, a csokit, a rendőrök meg a körözöttet
Kazincbarcika, Miskolc, Ózd, Szerencs – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 13-án történt rendőrségi eseményeiből.


A megye rendőri szervei 2015. december 13-án három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság N. Dezső 61 éves helyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 12 óra körüli időben az egyik miskolci áruházban csokoládé eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci- és a szerencsi rendőrök további egy-egy személlyel szemben tulajdon elleni szabálysértés (falopás), illetve a távoltartó határozat szabályainak a megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást az ózdi rendőrök egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

A fenti eseteken túlmenően a kazincbarcikai egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hat esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –