A Tokaji Borvidék Londonban

A Tokaji Borvidék Londonban
Pfiffer Katalin, Magyarország Tarcalon megválasztott Borkirálynője képviselte Magyarország borvidékeit a világ egyik legjelentősebb turisztikai vásárán, a World Travel Market-en Londonban 2010. november 8-10-e között.

A rendezvényen a magyar borvidékek a „Tokaji&more” felirattal jelentek meg – ezzel is jelezvén a borvidék fontosságát.
A rendezvényen részt vett dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztréium turizmusért felelős helyettes államtitkára, illetve Horváth Gergely is. A rendkívül impozáns nemzeti standot november 9-én felkereste Taleb Rifai, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkára és Dr. Somogyi Zoltán, a szervezet főtitkár-helyettese.
 
A Tokaji Borvidéket a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet borászatainak borai reprezentálták a kiállításon. Ezúton is köszönet a Hímesudvar Pincészetnek, az Andrássy Kúriának, a Béres Szőlőbirtoknak, a Tokaj Kereskedőháznak, a Tokajicumnak, a Vivamus Borászatnak és az Oroszlános Borvendéglőnek, hogy a borokat rendelkezésre bocsátották. Ugyanakkor köszönet a Magyar Turizmus Zrt-nek is, hogy Pfiffer Katalin kimehetett a vásárra a magyar borokat bemutatni.
A következő reprezentatív bemutatkozásra a Duna Konferencián kerül sor 2010. november 29-december 1-je között Budapesten, ahol a Duna és vízgyűjtő területe legjelentősebb turisztikai cégeinek vezetői kóstolhatják majd meg a TDM szervezet borászatainak borait, immáron a TDM szervezet munkatársainak prezentálásában.
– M. J. –