A Tokaj Kereskedőház borait a vendéglátóhelyeken is értékesítik októbertől

Budapest/Tokaj, 2015. október 9., péntek (MTI) – A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel, amelytől 15 százalékos árbevétel-növekedést remél a belföldi értékesítés területén – mondta a társaság vezérigazgatója az MTI-nek pénteken.

Gaálné Király Enikő hozzátette: a megállapodással évi negyedmillió palackkal növekedhet a minőségi Tokaji borok eladása a hazai idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeken. Több mint 2200 vendéglátóipari egységben lesz elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata.

Kiemelte, hogy a megállapodás áttörést jelent a Tokaj Kereskedőház értékesítési stratégiája szempontjából, hiszen eddig nem volt jelen ebben a piaci szegmensben.

Gaálné Király Enikő arra számít, hogy a megállapodás révén 2016-ban már mintegy 250 ezer palack bort értékesítenek a szektorban, a Tokaj Kereskedőház ebből származó árbevétele pedig 15 százalékkal bővül. Hozzátette, hogy a magasabb haszonkulcsot felmutató prémiumszegmensben történő értékesítés miatt emelkedő árbevételből a Tokaj Kereskedőház a minőségi szőlőalapanyag felvásárlási árának évről-évre történő folyamatos növelését finanszírozza.

A bel-, és külföldi piacokon a kereskedőház évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot.

A vezérigazgató közölte: a mintegy 130 dolgozót foglalkoztató Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol.

– MTI –