A több biztosítós rendszerről egyeztetne az MDF

Szakértők bevonásával ötpárti egyeztetést tervez az MDF a több biztosítós rendszerről és a hazai egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos kérdésekről. A párt tervei szerint április 14 -n egy konferencián mondhatnák el a parlamenti pártok képviselői érveiket például a több biztosítós rendszer mellett vagy ellen – mondta el Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetjének vezetője, a párt keddi sajtótájékoztatóján.

A pártok képviselői már megkapták a meghívókat az MDF által szervezett konferenciára, egyelőre azonban még egyikük sem jelzett vissza, így nem tudni, részt vesznek-e rajta.

Az ellenzéki párt összesen 12 kabinet létrehozásával igyekszik erősíteni a szakpolitikát a hazai közéletben, a jelenlegi politikai életben ugyanis a pártpolitika és a bulvárpolitika kapja a főszerepet – ezt Dávid Ibolya, a párt elnöke jelentette ki.

Az egészségügyet is magába foglaló népjóléti kabinet mellett még többek között külpolitika, oktatás, szociálpolitika és biztonságpolitika területén alakított külön kabinetet az MDF. Ezek amellett, hogy a párt saját programelemeit is kidolgozzák, konstruktív, együttműködő ellenzékként a jelenlegi aktuálpolitikai kérdésekre is igyekeznek megoldási javaslatokat kínálni.