A tizedik vb-aranyáért Pátrovics

Várhatóan a legtöbb szurkoló, néző holnap lesz a kazincbarcikai KSK-csarnokban, ahol az idei masters súlyemelő-világbajnokság zajlik, s amelyen most lép dobogóra a hazai klub, a KVSE versenyzője, edzője, Pátrovics Géza.

– Előbb hadd mondjak pár szót magáról a világbajnokságról, amelynek színvonala számomra ugyanolyan fontos, mint a versenyem – kezdte a sportember, aki a vb főszervezője is egyben. – Akikkel eddig beszéltem, azok mind elégedetten nyilatkoztak, remélem, ez így is marad. Szeretném, szeretnénk, ha a hozzánk érkezett versenyzők, vendégek elégedetten távoznának tőlünk. Napok óta alig alszom, mindig gondolkodom, mit, hogyan kellene csinálni, hogy jó legyen, ezért nem vagyok pihent, leginkább pszichésen.

Nem foglalkoztatja

Pátrovics Géza az elmúlt években kilenc alkalommal álhatott már a dobogó legfelsőbb fokán masters vb-n, vagyis…
– Szeretnék tizedszer is nyerni, de semmi biztosat nem ígérhetek, hiszen egy verseny során bármi közbejöhet – folytatta a főszervező-emelő. – Az viszont bizonyos, hogy mindent meg fogok tenni érte, ám ha ennek ellenére mégsem sikerül, nem leszek szomorú. Tisztában vagyok vele, hogy egy kicsit az én szereplésemre van kiélezve a hangulat, ám higgye el, verseny közben nem foglalkoztat semmi más, csak az, hogy az előttem lévő tömeget felemeljem, a közönséget, hogy hányan, kik vannak, nem is látom. Lesz hat-hét riválisom, a legnagyobb egy ukrán úr, akit a ciprusi Eb-n taktikailag múltam felül, s győztem le.

 

Szepessy: negyedik
Hétfőn este értek véget (többek között) a férfiak M60-as korcsoportjának küzdelmei, melynek során a 85 kilogrammban induló Szepessy Lászlót (Ózdi SFC) sokan bíztatták. Első szakítógyakorlata sikeres is volt 80 kg-on, ám ezt követően nem tudott megbirkózni a 85-tel. Lökésben hasonlóan alakult a koreográfia: az első 105-ös gyakorlat szinte simán megvolt, a másik kettő 110-en viszont már nem ment, így a többszörös érmes súlyemelő ezúttal lecsúszott a dobogóról, negyedik lett.

 

A szerdai program
10.00: M55 (105 kg, +105 kg)
12.00: M50 (56 kg, 62 kg – Pátrovics Géza)
14.00: M50 (69 kg, 77 kg)
18.00: Kongresszus (Hotel Lukács)