A tíz legkedveltebb szilveszteri célpont között Miskolctapolca

Akt.:
A Barlangfürdő kiemelt célpont
A Barlangfürdő kiemelt célpont - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Többet is hajlandóak fizetni a szálláshelyeken a magyarok ilyenkor.

Telt házzal zárja az évet a legtöbb magyarországi szálláshely: a Szallas.hu friss, szilveszteri foglalási adatai szerint az év végi kiemelt időszakban ráadásul több mint 50 százalékkal drágábban értékesítik szolgáltatásukat a szállásadók.

A foglalások átlag 13%-kal drágábbak, mint tavaly.” Szigetvári József

SZÉP-kártyával

– Előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával a vendégek, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki – ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A többség párban vagy nagyobb társaságban utazik ilyenkor, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre.

A legtöbben Budapestről, Kecskemétről és Győrből indulnak útnak szilveszterezni. A legvonzóbb úti célokban tavalyhoz képest nincs sok változás: a főváros, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb tumultusra. Aki külföldre indul, a környező országokba foglalt: Lengyelország és Szlovákia a legcsalogatóbb a magyar vendégek számára.

– Idén Zakopane, Krakkó és Pozsony a legnépszerűbb külföldi úti célok – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A Szallas.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás nem kevesebb mint 30 napra szól, míg a legnagyobb létszám 34 főt jelent. A legalacsonyabb értékű foglalás 2 100, míg a legdrágább több mint 1 200 000 forintot kóstált.

– A szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly – árulta el Szigetvári József.

Miskolc tavaly nem szerepelt a legkedveltebb tíz szilveszteri célpont között, idén azonban az előfoglalási adatok alapján a kilencedik helyen debütált Miskolctapolca.

Egyre előrébb

A jó eredmény az elmúlt évek tendenciája alapján nem meglepő. A KSH 2016-os turisztikai eredményei alapján országos viszonylatban is az átlagosnál jobb, kiemelkedő eredményeket produkált Miskolc, a vendégéjszakák számában 10%-os, a belföldi vendégéjszakák számában 12%-os, a külföldi vendégéjszakák számában 9%-os volt az éves növekmény. 2017-ben pedig ettől is jobb eredményt prognosztizáltak.

– ÉM –


Szilveszteri célpontok

Belföldi TOP 10

1. Budapest ahogy tavaly is

2. Eger – 2016-ban a 4. volt

3. Szeged – tavalyhoz hasonlóan

4. Hajdúszoboszló – második volt

5. Hévíz – tavaly 9.

6. Gyula – 2016-ban 8.

7. Pécs – a 6.-ról rontva

8. Siófok – 7. volt tavaly

9. Miskolctapolca új belépőként

10. Zalakaros – szintén új