A tiszthelyettesi állomány pótlása a cél

A tiszthelyettesi állomány pótlása a cél
Miskolc – Nyílt nap volt Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

A Magyar Rendőrség számára fontos az utánpótlás megtalálása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – már hagyományosnak tekinthető, évenként ismétlődő – toborzási programsorozatát november 10-én indította el a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban megtartott nyílt napon.

nyilt_nap_018_650

Ilyen a hivatás

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akiknek pályaorientációjukban a rendőri hivatás mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rend­őrnek lenni. A programon bemutatkozott többek között a főkapitányság Bűnmegelőzési, Közlekedésrendészeti, Humánigazgatási és Technikai Osztálya is. A rendészeti szakgimnáziumba ellátogatott érdeklődők láthattak önvédelmi és csapatszolgálati bemutatót, de megismerhették az úgynevezett szituációs kabinetet is.

/kepek/7715845nyilt_nap_029_650

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben felkeresik a megyei középiskolákat, hogy az érdeklődést mutató diákok választ kaphassanak további kérdéseikre is a rendőri hivatással kapcsolatban.

ÉM-SZB