Friss hírek

2009.10.05. 13:39

Elutasították a Nemzetbiztonsági Hivatal volt fõigazgatója elleni feljelentést

<p>A Budapesti Katonai Ügyészség elutasította azt a feljelentést, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal volt fõigazgatója, Laborc Sándor ellen tettek az UD Zrt. vezetõi. Futó Barnabás ügyvéd szerint az elutasítás törvénysértõ módon történt, az ügy a Katonai Fõügyészségen folytatódik hamarosan.</p>

Futó Barnabás ügyvéd a Független Hírügynökségnek azt mondta: a katonai ügyészség túl gyorsan hozta meg a döntést. Az UD Zrt. vezetõi a Budapesti Nyomozó Ügyészségen tettek feljelentést, ám innen a Budapesti Katonai Ügyészségre továbbították azt.. Az ügy "áthelyezésérõl" kaptak egy határozatot, amely ellen 8 napon belül fellebbezhettek volna, ám a katonai ügyészség nyomozást elutasító határozata a levél átvételének napján már megszületett.

Az ügyészség határozata jogilag is érthetetlen az ügyvéd számára, hiszen a hamis vád bûntettét az követi el, aki a hatóság elõtt bûncselekmény elkövetésével hamisan vádol valakit. Futó Barnabás kiemelte: súlyosabbnak minõsül a bûncselekmény, ha a hamis vád alapján büntetõeljárás is indul, mint például ebben az esetben is. A határozat ellen a Katonai Fõügyészségen tesznek panaszt - tette hozzá az ügyvéd.

Mint ismert, korábban hamis vád miatt feljelentette az UD Zrt. két vezetõje a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi fõigazgatóját, Laborc Sándort, aki tavaly szeptemberben tett feljelentést a cég vezetõi ellen lõfegyverrel és lõszerrel való visszaélés, államtitoksértés, magántitok jogosulatlan megismerése és számítástechnikai rendszer elleni támadás miatt. Az ügyészség bûncselekmény hiányában minden nyomozást megszüntetett, a legutóbbit augusztusban zárta le. Az UD Zrt vezetõi ezután döntöttek úgy, hogy az NBH volt vezetõjét feljelentik a hamis vádak miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!