A Thália Színház váltja ki az Erkelt a következő évadban

A 2007/2008- as évadban összesen 281 előadást tűz műsorra a Magyar Állami Operaház. A következő évadban az Erkel Színház átfogó rekonstrukciója miatt, a Thália Színház lesz az Operaház második játszóhelye.

A Magyar Állami Operaház 2007/2008-as évadjának programjában 160 opera-és 74 balett-előadás szerepel. Az Erkel Színházat azonban júniusban bezárják. A csaknem százéves épületet a mostani évad elején alkalmassá tették az előadások lebonyolítására, de a teljes állagromlása miatt, átfogó rekonstrukcióra szorul. A következő évadban a Thália Színház váltja ki az Erkelt.

Az évad első premierjét a Thália Színházban tartják október 26-án. Sztravinszkij három egyfelvonásosát – A katona története, a Mavra és a Róka – Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be. Richard Strauss: Elektra című operáját Kovalik Balázs viszi színre. A produkcióra két vendégművészt is szerződtet az Operaház. A címszerepet Nadine Secunde, Klüitaimnésztra szerepét Agnes Balta énekli majd.

A következő évad balett-premierjét Massenet: Manon című darabját Keveházi Gábor és Román Sándor állítja színpadra. Zsámbéki Gábor rendezésében láthatja a közönség az évad utolsó premierjét. Csajkovszkij: Anyegin című operáját május 31-én mutatja be az Operaház.

A 2007/2008-as évadban összesen 28-féle bérletsorozatot kínál a Magyar Állami Operaház. A bérletárak eddigi 20 százalékos kedvezménye 15 százalékos lesz a következő évadban.

A Magyar Állami Operaház premierjeiről és a bérletezésről bővebb információ a: www.opera.hu oldalon olvasható.Sporthírek