A tervezettnél kevesebb utat újítanak fel idén Budapesten – RTL Klub

10 és fél milliárd forintból több mint 100 kilométernyi utat újítanak fel idén a fővárosban, vagyis a tavalyinak körülbelül a felét. Korábban többet ígértek, de az állam kevesebb pénzt ad. A munkák hétfőn kezdődtek el. Idén várhatóan felújítják a Vörösvári és Bécsi utat valamint a Szabadság híd mellett az Árpád híd is új burkolatot kap – számolt be hétfő este az RTL Klub Híradója.

2007-re 153 kilométer útfelújítását tervezték. Ennyi biztos nem lesz, a városvezetés most több mint 100 kilométerről beszél.

Nem elmarad, hanem eltolódik ezen útrészek a felújítása. 23 olyan útszakaszt találtak, amely egyéb más fővárosi beruházás kapcsán meg fog újulni a következő években – mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Pedig a két éve kezdődött útfelújításnak van eredménye. A főútvonalakon most 280 kátyú van, ami kevesebb mint tizede annak, amit egy évvel ezelőtt regisztráltak. Persze ez az enyhe télnek is köszönhető, hiszen az utak többsége még most is rossz minőségű.

A 2007-es felújítás a XX. kerületi Topánka utcában kezdődött hétfő reggel. Idén dolgoznak még a Soroksári úton is. Nagy dugóra lehet számítani, amikor elkezdik az Szabadság híd felújítását, de torlódás lesz a Krisztina körúton, a Bécsi, valamint a Vörösvári út és az Árpád híd is a tervek között szerepel. Utóbbi helyen a teljes burkolatot cserélik ki. Jó hír az autósoknak, hogy Budapest legforgalmasabb és leghosszab hídján csak éjszaka és hétvégén dolgoznak majd, hétköznap a forgalmat nem zavarják a munkások.Sporthírek