A terézvárosi MSZP-jelölt visszaléptetését kéri a Fidesz-KDNP

Ha a bûncselekménnyel még meg sem gyanúsított Hagyó Miklóst visszaléptette az MSZP, akkor tegye meg ezt Hatvani Csaba alpolgármesterrel, képviselõjelölttel is, akit súlyos gazdasági bûncselekményekkel gyanúsít az ügyészség.

Ezt mondta szerdán Wertán Zsolt, terézvárosi és fõvárosi KDNP-képviselõ, valamint Illés Zoltán a Fidesz és a KDNP közös parlamenti képviselõ-jelöltje.

Hagyó Miklóst minden jelöltségétõl visszaléptette az MSZP, vagyis meggyanúsította õt, noha az ügyészség még nem ért el hozzá – mondta Wertán Zsolt szerdán. Szerinte a szocialistáknak belsõ leszámolás helyett a valóban gyanúba keveredett politikusaikat kellene eltávolítania posztjukról. Az MSZP Hatvani Csabát indítja a VI. kerültben parlamenti képviselõségért, pedig a jelenlegi alpolgármestert nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsította meg az ügyészség – tette hozzá Illés Zoltán, a két párt közös jelöltje.

Ezért a két politikus pártjuk nevében azt kéri az MSZP-tõl, hogy ne csak mondják, hanem tegyenek is azért, hogy megtisztuljon a közélet, ezért léptessék vissza Hatvanit. Illés szerint vissza kell adni a választók hitét a választások tisztasága és a jelöltek feddhetetlensége iránt.