A terézvárosi alpolgármester szerint rosszindulatú Dávid Ibolya feltételezése

Rosszindulatú az a feltételezés, hogy az önkormányzat bárkit szeretne bebetonozni a kerületi parkolási rendszer megújításával – így reagált Bajor Zoltán VI. kerületi alpolgármester Dávid Ibolya szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Az MDF elnöke szerint újabb 10 évre a Centrum kezébe adnák a parkolást Terézvárosban, mert úgy tűnik, mintha “az előre kiválasztott cégre írták volna ki” az új pályázatot.

Az alpolgármester a Független Hírügynökséghez eljuttatott reakciójában azt írja: Dávid Ibolya keddi sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy miért nem indulhatnak újonnan alapított vállalkozások a terézvárosi parkolási pályázaton. Bajor Zoltán úgy látja: gyorsan alapított cég helyett inkább tapasztalt vállalkozásra kell bízni az üzemeltetést. Az előírt árbevétel és a referenciák mindössze azt biztosítják, hogy ne 60 férőhelyes foghíjparkolók fenntartói jelentkezzenek, hanem azok a cégek, amelyeknek a több mint 6000 parkolóhelyes kerületi rendszer üzemeltetése sem jelent gondot – fejti ki.

Az alpolgármester azt az állítást is cáfolja, hogy kedvezőtlen bevételmegosztással, illetve a feltételek 10 éves bebetonozásával százmilliós veszteséget könyvelhet majd el a kerület. Bajor Zoltán közölte: a korábbi átláthatatlan rendszerrel szemben – a kiírás alapján – nyomon követhetőek lesznek a nyertes cég bevételei, az önkormányzat részesedése pedig – csupán az elmúlt néhány év adatai alapján is – többszöröse lesz a korábbiaknak.