Friss hírek

2009.04.29. 18:32

LABDARÚGÁS - Lucescu lett a románok új szövetségi kapitánya

<p>Razvan Lucescut nevezték ki szerdán a román válogatott szövetségi kapitányának, aki a hónap elején kirúgott Victor Piturcát váltja a nemzeti csapat kispadján.</p>

Lucescu feladata az lesz, hogy a 2012-es Európa-bajnokságra kivezesse az együttest, mert a Román Labdarúgó Szövetség szerint a 2010-es világbajnokságra már nem juthat ki az alakulat. "Ez egy hatalmas megtiszteletetés. Egy hónapja még csak gondolni sem mertem, hogy én leszek a szövetségi kapitány" - mondta a 40 éves szakember, aki a román első osztályban szereplő FC Brasov vezetőedzője is.

"Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a 2012-es Eb kvalifikáció az egyetlen reális cél" - támasztotta alá a szövetség álláspontját Lucescu.

A tréner két és fél éves szerződést kötött a román szövetséggel, és a helyi média értesülései szerint évente 250 ezer eurót keres majd. Az új kapitány Mircea Lucescu fia, aki az UEFA-Kupa elődöntőjében érdekelt Shakhtar Donyeck vezetőedzője.

Razvan Lucescu 2003-ban kezdett edzősködni a Brasovnál, majd 2004-ben a Rapid Bukaresthez szerződött. 2006-ban és 2007-ben megnyerte a Román Kupán a Rapiddal, majd 2008-ban ismét a Brasovhoz igazolt.

A román válogatott jelenleg selejtezőcsoportja utolsó előtti helyén áll, és öt meccsel a sorozat vége előtt nyolcpontos hátrányban van az élen álló Szerbiával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!