A temető mindenkié, de a tulajdonosé a döntés Diósgyőrben – Helyreigazítás

Akt.:
A temető mindenkié, de a tulajdonosé a döntés Diósgyőrben – Helyreigazítás
© Illusztráció
Miskolc – Az idősek számára gondot okoz Diósgyőrben a temetők elszeparálása. Olvasónk azért kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja, a korábban nyitott kapukat lezárták az egymás mellett lévő három temető között.

Az idősek azonban nehezen tudnak körbemenni az egyik szélső temetőből a túlsó szélen lévő távoli sarkába, ezért szeretnék, ha megoldódna ez a helyzet.

Megkérdeztük a temetőket üzemeltető két vállalkozás vezetőjét is, akik elmondhatták, miért alakult ki ez a helyzet, és mi lehet a megoldás.

Fehértói László, a Borsod Fruit Kft. igazgatójának utolsó mondatát azonban kollégánk hibájából rosszul idéztük. A teljes mondat így hangzik: „Év végén szeretnénk pályázni erre a temetőrészre is, ha lejár a másik félnek a szerződése, hogy egyben tudjuk üzemeltetni mindhárom temetőt akadálymentesen.”

A sajnálatos hibáért Fehértói Lászlótól és olvasóinktól is elnézést kérünk!

ÉM


Miskolc - Az idősek számára gondot okoz Diósgyőrben a temetők elszeparálása. Német Lajosné az egymás mellett fekvő temetők közötti közlekedési nehézségek miatt kereste meg szerkesztőségünket. – Az elmúlt időszakban tűnt föl, hogy az eddig megnyitott kapukat lezárták a temetők között. Rengeteg ...