boon-sportoldal

2010.10.09. 20:00

Kazár Miklós: „A bajnoki cím mindennél fontosabb!”

<p>Taktikus versenyzéssel felteheti a koronát idei szereplésére a HELL Racing Team quad versenyzője</p>

A rossz időjárási viszonyok miatt három hete el kellett halasztani a Short Track Quad Magyar Bajnokság utolsó futamát Kecelen. Az összetett elsőség legnagyobb esélyese, Kazár Miklós, a HELL Racing Team tagja abban bízik, most semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a kiválóan sikerült szezon utolsó megmérettetésén feltegye a koronát egész éves teljesítményére, és bajnokként zárja a 2010-es versenyévadot.

Kazár Miklós nem alaptalanul bizakodó, hiszen sorozatban nyerte a futamokat a Short Track Quad bajnoki szezonjában, így sokan már az idény elején fogadtak volna arra, hogy ő szerzi meg a bajnoki címet. Miután a HELL Racing Team versenyzőjének sikerült megőriznie kiemelkedő formáját az egész idény alatt, így már csak karnyújtásnyira van a végső győzelemtől. Ráadásul már három hete is készen volt a második motorja, most annyival jár előrébb, hogy mindkét KTM nyergében készülhetett a megmérettetésre.

- Hogyan telt az elmúlt három hét?

Kazár Miklós: - Rengeteget edzettem, hiszen egyrészt most jön az utolsó forduló a Short Track Quad bajnoki szezonjában, másrészt a jövő héten már a Mecsek Ralin kell helyt állnom. Fizikálisan a topon vagyok, így nagyon várom már a hétvégét.

- A múltkor éppen a verseny előtt lett kész a második motorja. Hát most volt ideje összeszokni vele…

Kazár Miklós: - Tökéletesen sikerült egy hullámhosszra kerülnünk, és be is állítottuk a két motort. Az egyiket száraz, míg a másikat esős időre, nehogy meglepetés érjen a futamon.

- A meteorológusok csípős időt, de napsütést jósolnak a hétvégére.

Kazár Miklós: - Igen hallottam, gyakran figyelem mostanában az előrejelzéseket. Ráadásul a Kecelringen állítólag most olyan a pálya, mint egy billiárdasztal, azaz minden adva van egy ragyogó versenyhez.

- A múltkor azt nyilatkozta, taktikusan fog versenyezni, kizárólag a bajnoki címre figyel…

Kazár Miklós: - Számomra a bajnoki cím mindennél fontosabb. Taktikusan fogok versenyezni, ha kell, a futam közben is matekozom, osztok-szorzok, hiszen 11 pont az előnyöm, azt mindenképpen szeretném megőrizni. Persze azért igyekszem a legjobbamat nyújtani, és ha lehet, futamgyőzelemmel búcsúzni az idei szezontól.

A Magyar Köztársaság Short Track Quad Nemzetközi Bajnoksága

A pontverseny állása: 1. Kazár Miklós 141 pont, 2. Benes László 130 pont, 3. Gyurján István 105 pont, 4. Régi István 98 pont, 5. Kunkli Tivadar 96 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!