A teljes műszaki állomány sztrájkolt Észak-Magyarországon

A teljes műszaki állomány sztrájkolt Észak-Magyarországon
Borsod és Heves megyében az éjszakai műszakban dolgozó mintegy 100 műszakis éjfélkor beszüntette a munkát – mondta Kovács Ferenc, a VDSzSz helyi vezetője. 

13:00: A hétfői sztrájkot az egész ország területén felfüggesztették11.55: Sátoraljaújhelyen 20-30 ember várakozik az állomáson, MiskolcraDebrecenbe és Budapestre szeretnének utazni, azzal bíztatták őket az állomáson, hogy talán dél körül elindul egy vonat

A vasutasok nem nyilatkoznak. Megkérdeztük tőlük: “Tudják-e, hogy miért szrájkolnak?”, de erre sem volt válasz.


9.17: A Tiszai pályaudvaoron teljes a bizonytalanság

A miskolci Tiszai pályaudvaron az állomás épülete nem üres, az utasok utaznának, de csak egyetlen induló szerelvény van kiírva Hidasnémeti felé.

Az információnál azt tudtuk meg, hogy 10.02-kor  Budapest irányába indul egy szerelvény, ám nagy kérdés, hogy meddig tudnak az utasok eljutni vele. Füzesabonynál és Hatvanban át kell száálni erről a vonatról és bizonytalan, hogy plédául a hatvani vasutasoknál mi lesz addigra a helyzet.

Sok hátizsákos fiatal – többnyire a Kaláka Fesztiválról - próbál hazajutni.


6.28: Megszűnt a kocsiátvizsgálás, emiatt a szakszervezetis szerint az említett megyékben a vonatközlekedés teljesen megbénult. A dolgozók reggel 7 órakor váltják egymást.

Kovács Ferenc szerint már többen beérkeztek a nappali műszakban dolgozók közül és eddig ők is valamennyien azt mondták: felveszik a sztrájkot. A korábbi sztrájkokhoz hasonlóan egyébként két óránként valamennyi fővonalon Bz kocsikat indítanak majd el.

  • Országos körkép a vasutassztrájkról
    Megkezdődött a vasutasok határozatlan idejű országos sztrájkja vasárnap éjfélkor. A MÁV tájékoztatása szerint a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan: késésekre, járatkimaradásokra és az útvonalak rövidülésére lehet országszerte számítani.