Friss hírek

2010.01.09. 17:33

Újabb H1N1 gyanús beteg halt meg Nagykanizsán

<p>Szombaton hajnalban is meghalt egy H1N1-es gyanús beteg a nagykanizsai kórházban. Õt is csaknem három hétig kezelték lélegeztetõgépre kapcsolva az intenzív osztályon. A középkorú asszonynak kétoldali tüdõgyulladása volt - feltehetõen az új influenza szövõdményeként - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombaton a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályának ügyeletes orvosa.</p>

A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy az újabb áldozat orvos volt, de nem a kórházban dolgozott. Még Karácsony elõtt szállították kórházba. Alig 24 órán belül õ a második áldozat a nagykanizsai kórházban, akivel feltehetõen H1N1 végzett. Péntekre virradó éjjel egy 45 éves férfi, Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester halt meg. A gyorstesztek egyik esetben sem igazolták az új influenza gyanút, de a tünetek, a klinikai összkép, a betegség lefolyása alapján szinte biztos a H1N1 fertõzés.

A Kanizsai Dorottya Kórházban jelenleg egy beteget kezelnek H1N1 fertõzés miatt, lélegeztetõgépre kapcsolva az intenzív osztályon, õt viszont már több mint ötven napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!