A téli felkészítés hiánya okozta az Eurostar-leállásokat

Az Eurostar üzemeltetõje nem készítette fel megfelelõen a télre a szerelvényeket, és ez okozta a Csatorna-alagútban a sorozatos leállásokat decemberben – közölte pénteken a vonatok leállását kivizsgáló független bizottság. Az Eurostarnak ráadásul nem is volt válságterve a káosz kezelésére, így több mint kétezer utas órákon át várt a segítségre, miután öt vonat meghibásodott és leállt az alagútban.

A karácsonyi idõszakban zsúfolt szerelvényeken utazók túlterhelt mellékhelyiségekkel szembesültek a leállt vonatokon, amelyek végül több órára sötétségbe borultak. A jelentés szerint emellett a Londonból Párizsba és Brüsszelbe tartó utasok vészhelyzeti tájékoztatása is elégtelen volt.

Az Eurostar-vonatok december 18-án este álltak le a La Manche alatti alagútban, ahol ezután négy napig nem is közlekedtek a szerelvények.. Az utasokat csak reggelre sikerült kimenekíteni a szerelvényekbõl.. A karácsony elõtti leállás miatt több ezren várakoztak a pályaudvarokon, vagy voltak kénytelenek más közlekedési eszközzel hazajutni szeretteikhez.Sporthírek