A telet is űzték a III. Vámos-Toros Napon

A telet is űzték a III. Vámos-Toros Napon
A telet is űzték a III. Vámos-Toros Napon - © Fotó: Ádám jános
Sajóvámos – Jó ötlet volt, amikor három esztendővel ezelőtt életre hívták Sajóvámoson a Vámos-Toros Napot és meg is rendezték sorrendben az elsőt.

Az idei, III. Vámos-Toros Nap kapcsán már joggal beszélhetünk arról, hogy Sajóvámos hagyományos rendezvényén vehettek részt szombaton a település lakói és azok a sokak, akik a színvonalas napra ellátogattak a faluba. Joggal lehetett elégedett Váradi Lajos polgármester is.

toros-nap-01-aj_boon

Ételek és italok

Ha „toros” nap, akkor nem hiányozhattak a sertések sem, amelyeket hagyományos módon dolgoztak fel a hentesek. Reggel 6 órakor a szúrással indult a program, amelynek fontos kelléke volt a szúró-fogó pálinka, mellé a jó hangulatot Varga Lajos szolgáltatta harmonikájával.

toros-nap-07-aj_boon

A reggelt és a délelőttöt a szorgos kezek a disznók feldolgozásával töltötték. A hangulat fokozásába beszállt az Agyagbanda zenekar. Az ebéd alapanyagát már a disznóságok adták, kora délutántól disznótoros ételeket és krumplilángost kínáltak a vendégeknek. Természetesen nem maradhatott el a hagyományos pálinkaverseny és összemérhető volt a felkészültség és tudás tepertő és pogácsa sütésében is.

toros-nap-19-aj_boon

A csúcsra járatott délutáni hangulatban a szórakoztatásról a Kicsi Madár Néptánccsoport, a Csemete Néptánccsoport utánpótlás csoportja és a Sajóvámosi Néptánccsoport gondoskodott. A kora délutáni sztárvendég nem volt más, mint a népszerű Balázs Fecó. Az esti hangulatfelelős pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar volt.

ÉM-SZB