A településszövetség is támogató

Szerencs – A napokban a Zempléni Településszövetség (ZTSZ) elnöksége is megtárgyalta a szerencsi kezdeményezést.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, május 23-án rendkívüli ülést tartott Szerencsen a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás. Az ülés fő napirendi pontjaként megtárgyalták az „Önkormányzati kezdeményezés társadalmunk jobbá tétele érdekében” című előterjesztést, amelyet a társulás valamennyi polgármesterének támogatásával fogadott el. Rónavölgyi Endréné, a társulás elnöke, valamint Varga László taktaharkányi-, Vajtó János taktaszadai és Boros-Leskó Géza prügyi polgármesterek az elfogadott anyagot átadta dr. Szili Katalinnak, a Magyar Köztársaság Országgyűlése elnökének.

Rendkívüli közgyűlés

Az üggyel kapcsolatos fejlemény, hogy a napokban a Zempléni Településszövetség (ZTSZ) elnöksége is megtárgyalta a szerencsi kezdeményezést és úgy foglalt állást, hogy az abban foglaltakat támogatja. Májer József, a ZTSZ elnöke lapunknak elmondta, a szövetség várhatóan még júniusban rendkívüli közgyűlést hív össze, amelyen határozatot is hoz a szerencsi kistértség kezdeményezésének támogatásáról. Ezen kívül igyekeznek alkalmat találni arra, hogy a témában járatos szakembereket és a térség politikusait egy asztalhoz ültesse, hogy alaposabban körbejárják, miként lehetne a szerencsiek által felvetett problémákat hatékonyan orvosolni.

Találkozó

Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a kezdeményezés nyitott fülekre talált, hiszen a kistérség képviselői június 13-án Miskolcon, a Megyeházán találkoznak majd Szűcs Erikamunkaügyi miniszterrel, ahol tárgyalnak a következő lépésekről.

-bg-