A tavalyinál könnyebb volt az idei magyar írásbeli

A tavalyinál könnyebb volt az idei magyar írásbeli
© Illusztráció
Miskolc – Nem okozhatott nagy meglepetést a diákoknak az idei irodalom feladatsor – vélekedett Kiss Zoltán, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium magyar tanára.

– Részletekbe menő elemzést még nem tudok adni az érettségiről, mert én betartottam a szabályt, és nem tartózkodtam bent az iskolaépületben a tesztírás közben, javítás közben úgyis megismerkedek majd vele – kezdte a pedagógus, aki azért hozzátette, a vizsga után járt bent ebédelni és közben már meséltek a feladatokról a diákok. Mint mondta, a végzősök arról számoltak be neki, hogy az idei feladatsor nagyon könnyű volt.

– Túl nehéznek a tavalyi írásbelit sem lehetett mondani, ott a sok kérdés miatt nem jutottak a tesztsor végére többen. Idén viszont nem volt ilyen, úgy vettem észre, hogy kifejezetten megkönnyebbült mindenki már az első percekben, mikor meglátta a feladatokat. Új elem volt az érvelés, hivatalos levél, vagy meghatalmazás írása, nagyon sokat gyakoroltuk ezt, így úgy hallottam nem okozott problémát éppúgy, mint a novellaelemzés, amire szintén igyekeztem felkészíteni mindenkit. Hogy pontosan milyen eredmények születtek, javításkor majd kiderül – zárta Kiss Zoltán.

– TÁ –