A tavalyinál két és félszer több búzát ajánlottak fel a magyarok kenyeréhez

Pécs, 2012. augusztus 1., szerda (MTI) – Idén két és félszer több búzát ajánlottak fel a magyarok kenyeréhez, az első gabonaszállítmány pénteken érkezik Pécsre – közölte a baranyai megyeszékhely polgármesteri hivatala az MTI-vel.

Nemzet kenyere elnevezéssel tavaly indítottak jótékonysági akciót Pécsen. Akkor is és most is gazdák, agrárkamarák, szállítócégek, malmok és pékségek fogtak össze. A kezdeményezéshez tavaly 10, idén 24 tonna búza gyűlt össze a Kárpát-medencében.

Az összegyűjtött gabonát egy pécsi cég szállítja, egy másik süti meg a magyarok kenyerét és a 8000 cipót, az őrlést Szigetváron és Mohácson végzik.

A búza nagy részéből, ahogyan tavaly is, a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány házaiban lakó gyerekeknek sütnek kenyeret. A 8000 kis cipóhoz adomány fejében lehet hozzájutni augusztus 20-án Pécsen a Szent István téren. A befolyt összegből a Pécsi Jótékony Nőegylet a “Nekem nincs ebédem” program keretében rászoruló gyerekek számára biztosítja az iskolai étkeztetést.

Budapesten Erdő Péter bíboros a magyarok lisztjéből Pécsen sütött kenyeret áldja meg augusztus 20-án. A jótékonysági akció ötletgazdája Korinek László professzor. A kezdeményezés eredeti elnevezését, a nemzet kenyerét az MTI információi szerint névegyezés miatt kellett megváltoztatni.