A tatamik már állnak a Főnixben

A péntek esti sorsolással hivatalosan is kezdetét veszi a Férfi és Női Cselgáncs Csapat Európa-bajnokság.

A rangos viadalon nemenként négy ország dzsúdósai vesznek részt, a magyar férfiak és nők is tatamira lépnek a Főnix Csarnokban. Több mint két év erőteljes lobbimunkájának betudhatóan sikerült Magyarországra hozni egy rangos cselgáncsversenyt ismételten – bizony ősidők óta nem volt erre példa a sportágban -, s a hajdúsági sportbarátok legnagyobb örömére Debrecen vállalta a rendező szerepét.

A cívisváros képviseletében a szokásoknak megfelelően a Debreceni Sportcentrum munkatársai bábáskodnak a szervezési munkálatoknál azért, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a rendezés. A kht. szakemberei természetesen a Magyar Judo Szövetség munkatársaitól, a viadalnak helyt adó Főnix Csarnok dolgozóitól és az önkéntesektől is segítséget kapnak, így várhatóan hasonlóan magas színvonalon rendezhetik meg a cselgáncs Eb-t, mint amilyenek a korábbi jelentős debreceni sportrendezvények voltak.

A viadalon egyébként két vadonatúj szőnyegen – a sportágnál maradva, tatamin – zajlanak majd október 22-én, szombaton 15.30 órától párhuzamosan az elődöntők, majd ezek befejezése után rendezik meg a helyosztókat. Egy-egy csapattalálkozón hét súlycsoportban néznek farkasszemet egymással a riválisok.

A tatamik csütörtökön délután megérkeztek Debrecenbe, csakúgy, mint az első csapatok, vagyis az orosz és az izraeli delegátus. És ha már a résztvevők szóba kerültek, a férfiaknál és a hölgyeknél is négy-négy válogatott küzdhet az első helyért, előbbieknél az orosz, a francia, az izraeli és a magyar, míg utóbbiaknál az orosz, a francia, a brit és a magyar nemzeti alakulat alkotja a kontingenst. A Kovács Antal, Braun Ákos, Ungvári Miklós fémjelezte magyar férfi gárda pénteken érkezik meg a Hajdúságba.

Az elődöntők párosításait pénteken este, a technikai értekezlet keretében sorsolják a Sport Hotelben, ahol egyébként elővételben egységesen 800 forintért vásárolhatnak belépőket az érdeklődők. A szervezők döntése értelmében, a viadalra szervezett keretek között érkező nyugdíjas és diák csoportoknak a belépés ingyenes lesz a Főnix Csarnokba.

B. R.