A Tatabánya is kipipálva

MVSC-Tatabánya 3-0
MVSC-Tatabánya 3-0
Hazai környezetben szerepelt az Albrecht-MVSC-MISI női röplabdacsapata. A CityLine NB I alapszakasz második körének nyolcadik, utolsó fordulójában a miskolci városi sportcsarnokban a Tatabányát fogadták. 

A mérkőzés elején nagyon egyszerű volt a képlet: Szabó A. nyitott a hazai oldalon, utána jött a vendéglátó pont. Mindez egymás után ötször.
Az első technikai időhöz 8-1 gyel érkeztek a csapatok, aztán volt néhány ügyes megmozdulás vendégek részéről is. Szajkó szervái után kiderült, hogy a tatabányaiak nem túl erősek nyitásfogadásban.
A feklete mezes dunántúliak alacsonyabbak is voltak, minr  vasutas lányok így aztán akkor szerezhetett pontott a Miskolc, amikor csak akart (19-8).

Az Albrecht malmára hajtotta az is a vizet, hogy Szitásék előkészítetlenül támadtak, gyenge ütéseiket sorra fogta a miskolci hatos.
Szinte az is csodával határos, hogy 10 pontoig eljutottak a Komárom megyeiek.

 

A folytatásban kicsit alábbhagyott az MVSC lendülete, ezt jól kihasználta a Tatabánya együttese, amely összeszedettebben kezdett el röplabdázni.
Bernáth Zoltán csapata tapadt Tímárékra, olyannyira, hogy többször is vezettek a játszma során. Mezőnymunkában alaposan feljavultak a vendégek, amely némileg meg is lepte a miskolci együttest, így a hajrában nem lehetet tudni, hogy: hozza-e a játszmát a Vasút vagy egyenlít a Volán.
A dunántúliak álltak ugyan közelebb a második szett megnyeréséhez, hiszen négy alkalommal volt játszmalabdájuk, ám az Albrecht valamennyi kísérletet hárította, sőt Tímár és Nagy K. jó megmozdulásainak köszönhetően újabb részgyőzelmet arattak.

 

Mivel nem sikerült megnyerniük a második játszmát a vendégeknek, látszott a csalódottságuk a 3. szettben és emellett az MVSC korábbi önmagát kezdte el idézni. Egyértelművé vált, hogy a miskolciak hozni fogják a meccset. Újra ültek az ütések, pontos volt az összjáték is (16-4). A tatabányaiak már csak arra vágytak, hogy befejeződjön ez az összecsapás.

 

Ezzel a győzelemmel az Albrecht-MVSC-MISI az 5.helyen zárt és a rájátszásban Gödöllővel mérkőzhet a négy közé kerülésért.

 

 

Albrecht-MVSC-MISI – Tatabánya 3-0 (10, 27, 6)

 

Kerekes Attila:– Mindkét arcát megmutatta ma a csapat, a jobbikból egy kicsit többet.

Bernáth Zoltán:– Már tudtuk a mérkőzés előtt, hogy ahhoz , hogy megtartsuk a 7. helyünket egy szettet mindenképpen hoznunk kellene. Erre a második játszmában volt is lehetőségünk, amikor is nyitásban és nyitásfogadásban is feljavultunk. Ám sajnos ez nem sikerült és a harmadik szettben a lányok már csalódottan játszottak.

Címkék: , ,


További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek